Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» - Τι αλλάζει στους περιορισμούς μετακινήσεων

Τι αλλάζει από το Σαββατοκύριακο

19 Μαρτίου 2021 07:32
Lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» - Τι αλλάζει στους περιορισμούς μετακινήσεων

Lockdown: Σήμερα αναμένεται να δοθούν οι τελικές εισηγήσεις για το "άνοιγμα" της αγοράς και την χαλάρωση των μέτρων του lockdown. Παρά το γεγονός ότι το τρίτο κύμα του κορωνοϊού καλπάζει στην χώρα μας και το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση η Κυβέρνηση προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων. Έτσι λοιπόν ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πως θα κινηθούν οι πολίτες από δω και στο εξής.

Προσαρμογές στις μετακινήσεις -Τι αναμένεται να αλλάξει

Οι προσαρμογές θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των δύο χιλιομέτρων (για τον κωδικό 6 που ισχύει τώρα) και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη από την κυβέρνηση και λόγω της κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, με την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση διαμηνύουν πως δεν πάμε ακόμη προς κάποιο άνοιγμα δραστηριοτήτων, αλλά σε «εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων, που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους πολίτες και που δε θα παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός και πρέπει να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων» όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα

Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι

Σε κάθε περίπτωση, με την «έκρηξη» των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση θέλει να πάει με μικρά και σταθερά βήματα στο άνοιγμα της αγοράς και το πρώτο βήμα όπως όλα δείχνουν θα είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Η πιθανότερη ημέρα επαναλειτουργίας στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι η Δευτέρα, όπου το άνοιγμα φυσικά θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όπως και στο προηγούμενο lockdown, τα κομμωτήρια είχαν ανοίξει πρώτα από την αγορά και, όπως φάνηκε, δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας. Προς άνοιγμα ωστόσο πάνε και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ και τα δικαστήρια αναμένεται να ανοίξουν άμεσα μετά την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το επόμενο βήμα, από τις 29 Μαρτίου, αναμένεται να είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, κάτι το οποίο έχουν τονίσει σε κυβέρνηση, αλλά και οι ειδικοί πως αποτελεί προτεραιότητα και τον Απρίλιο θα ακολουθήσουν τα σχολεία και αμέσως μετά η εστίαση και άλλες δραστηριότητες.

Lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα - Τι αλλάζει με τους περιορισμούς

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share