Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται κοριτσάκι με κορωνοϊό

Είναι 8,5 ετών

18 Μαρτίου 2021 21:33
Συναγερμός στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται κοριτσάκι με κορωνοϊό
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πάτρα: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη όπου καθημερινώς νοσηλεύονται αρκετά άτομα ανεξαρτήτως της ηλικίας του με την πιο πρόσφατη περίπτωση να είναι για με ένα κοριτσάκι 8,5 ετών.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο "Μεταξά" σήμανε συναγερμός διότι εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού σε υγειονομικούς υπαλλήλους.

Στο νοσοκομείο το κοριτσάκι.

Πάτρα: Στην εντατική το ανήλικο κοριτσάκι

Ένα κοριτσάκι 8,5 ετών φαίνεται πως είναι σε κρίσιμη κατάσταση διότι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό όπου νοσηλεύεται στην κλινική Covid της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Όπως τόνισε στο patrisnews o καθηγητής Παιδιατρικής της Κλινικής στο Νοσοκομείο Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, το παιδί εμφάνισε πυρετό και κάποια συμπτώματα στοματίτιδας, η γενικότερη κατάσταση της υγείας του όμως δεν είναι ανησυχητική. Η οικογένειά του ήταν αρνητική στον κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της εισαγωγής του στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποσωληνώθηκε σήμερα το βρέφος της 23χρονης από τη Δυτική Αχαΐα η οποία νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Έγινε πρόωρος τοκετός και το βρέφος νοσηλεύεται στο Τμήμα των πρόωρων ενώ το μοριακό τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε αρνητικό.

Στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται επίσης, με κορωνοϊό μια 13χρονη από τη Ναύπακτο και δύο βρέφη περίπου 4 μηνών. Στη ΜΕΘ Παίδων εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 15χρονη από το Αγρίνιο με επιπλοκές στην καρδιά η οποία πριν τρεις σχεδόν μήνες είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

"Βόμβα" για το Lockdown: Ξεκινάει η χαλάρωση των μέτρων - Τι αναμένεται να ανοίξει πρώτα

Κορωνοϊός: Ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη του μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με το lockdown αλλά και τι αναμένεται να γίνει με την χαλάρωση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι στη Βοιωτία σήμανε συναγερμός σε εργοστάσιο λόγω των πλήθος των κρουσμάτων που υπάρχουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να κλείσει.

Τραγική η κατάσταση με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η χαλάρωση των μέτρων

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο όπου και σημείωσε τι πρόκειται να γίνει με την χαλάρωση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

«Αναζητούμε δύο πυλώνες. Έναν που θα έχει ως βάση την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και έναν δεύτερο ο οποίος θα κάνει προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μία πολύ σοβαρή ψυχική κόπωση στην κοινωνία και αυτό οδηγεί και σε μία απομείωση του ωφέλιμου αποτελέσματος των μέτρων», τόνισε.

Και συνέχισε: «Θα αναζητήσουμε κάποιες προσαρμογές οι οποίες θα έχουν να κάνουν με το ωράριο εξόδου, με τη δυνατότητα της χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων εξωτερικών χώρων», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, γεγονός στο οποίο θα συντελέσει και η βελτίωση του καιρού.

Τι γίνεται με τα μέτρα.

Η κατάσταση των πολιτών με τα μέτρα

Οποιεσδήποτε αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών, θα έχουν ως στόχο την εκτόνωση της κούρασης της κοινωνίας.

«Η κόπωση που έχει υπάρξει από τους περιορισμούς των τελευταίων μηνών, έχει οδηγήσει σε μια ασφυξία, σε μία πλημμελή συμμόρφωση. Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή που θα διοχετεύσει την ανάγκη των ανθρώπων για κοινωνικότητα, χωρίς όμως να έχουμε και οποιοδήποτε στοιχείο χαλάρωσης στα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης», υπογράμμισε ακόμη.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα του καιρού, το οποίο επιτρέπει την χρήση υπαίθριων χώρων, φαντάζει ως μια ασφαλής βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης του κόσμου, με τον υπουργό να λέει: «Αισθανόμαστε ότι πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους υπαίθριους χώρους και για τον λόγο αυτό θα αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα».

Ωστόσο, οποιαδήποτε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα προστασίας. Σχετικά με το άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη είπε ο υπουργός, ωστόσο… όλα δείχνουν -και σύμφωνα με πληροφορίες- πως από την Δευτέρα 22.03.2021, θα επαναλειτουργήσουν.

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι υπηρεσίες οι οποίες συνέρχονται με την ύπαρξη των ανθρώπων θα πρέπει να προταχθούν. Βεβαίως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι με σχέδιο και συστηματικά να ανοίξουν και οι υπόλοιποι πυλώνες, πρωτίστως τα σχολεία», σημείωσε.

Δύσκολη η κατάσταση με τα μέτρα.

Ποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν

Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν αναμένεται να επηρεάσουν τις μετακινήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (σ.σ. δηλαδή θα επιτραπεί και η χρήση του αυτοκινήτου για μετακινήσεις με το SMS 6), όχι όμως εκτός του νομού στον οποίο διαμένουμε.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης: «Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό. Θα πρέπει να το βλέπουμε βήμα – βήμα. Σε πρώτη φάση εκείνο το οποίο θα πρέπει να επιτραπεί είναι η κίνηση εντός της περιφέρειας και της περιφερειακής ενότητας. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα πρέπει να πάνε σε ένα δεύτερο στάδιο».

Και συνέχισε: «Το σύστημα πιέζεται περισσότερο από ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπάρχουν όμως στοιχεία που συνηγορούν ότι το διάστημα που θα βρισκόμαστε υπό πίεση είναι σχετικά μικρό».

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης μάχης. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε πολύ μεγάλη κούραση, όμως είναι λίγες οι εβδομάδες ακόμα που θα αναγκαστούμε να κάνουμε υπομονή», είπε κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας και επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε μέτρο ληφθεί θα έχει ως γνώμονα τη δημόσια υγεία.

«Σας διαβεβαιώνω ότι αν αποφασιστεί να υπάρξει άνοιγμα, είτε είναι στο τέλος Μαρτίου είτε στις αρχές Απριλίου, αυτό θα γίνει με όλη την προφύλαξη την οποία απαιτείται. Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρχει ορατότητα για να βγούμε επιτέλους από αυτόν τον εφιάλτη», κατέληξε ο υπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share