Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης ο υπεύθυνος για τον εμπρησμό στο ΑΠΘ

Καταδικάστηκε σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα

18 Μαρτίου 2021 16:25
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης ο υπεύθυνος για τον εμπρησμό στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Μετά την επίθεση εμπρησμού στο ΑΠΘ συνελήφθη ο άνδρας που ευθυνόταν για το περιστατικό με αποτέλεσμα να τον καταδικάσουν σύμφωνα με το νέο σύστημα του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας νεαρός άνδρας ο οποίος μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του εκρηκτικός μηχανισμός στην τσάντα του.

Καταδικάστηκε για την φωτιά.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό του περιστατικού

Ο 46χρονος που ομολόγησε για τον εμπρησμό που έγινε τον Απρίλιο του 2019, στο υπόγειο του κτηρίου της Βιολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ομολόγησε το περιστατικό με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή για το έγκλημα του.

Από την φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υγρού που έκαιγε καταστράφηκαν ολοσχερώς τρεις αποθήκες και εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ενώ μία φοιτήτρια χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από ασανσέρ και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Για την φωτιά καταδικάστηκε ο άνδρας.

Η ποινή που του επιβλήθηκε

Η επιβληθείσα ποινή, την οποία καλείται να εκτίσει, είναι αποτέλεσμα ποινικής διαπραγμάτευσης που αιτήθηκε ο ίδιος, με βάση όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Προηγουμένως ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του και συμφώνησε με την εισαγγελέα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, που επικυρώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί. Η πράξη για την οποία κατηγορείτο ήταν αυτή του εμπρησμού με κίνδυνο για ανθρώπους και πράγματα, που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 10 έτη.

Όπως περιγράφεται, στο κατηγορητήριο ο 46χρονος εργαζόταν παλιότερα ως υπάλληλος καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο. Φέρεται δε να προέβη στην πράξη, επειδή λίγους μήνες νωρίτερα είχε μαλώσει με υπάλληλο στη φύλαξη του Τμήματος Βιολογικού, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί και ψυχολογικά προβλήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν κινητοποιηθεί τριάντα πυροσβέστες με δέκα υδροφόρα οχήματα.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά στην Θέρμη (Video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes.gr, η φωτιά ξεκίνησε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε αποθήκη με κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, ιδιοκτησίας εργολάβου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ενώ, τραγωδία είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή Ξυλάδικα

Εδώ και λίγη ώρα σπίτια στο χωριό Ταγαράδες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων για λόγους ασφαλείας, αλλά και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share