Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στον «κωδικό 6» στο 13033

Περισσότερη ελευθερία... αλλά με μέτρο

18 Μαρτίου 2021 15:41
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στον «κωδικό 6» στο 13033
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι αλλαγές σχετικά με τα μέτρα περιορισμού έναντι του κορωνοϊού είναι έτοιμες να ανακοινωθούν, με μια μεγάλη διαφοροποίηση να έρχεται σχετικά με τον «κωδικό 6» που στέλνουμε στο 13033 και όχι μόνο.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα (18/3) το απόγευμα και αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Μαρτίου κι έπειτα.

Η πρώτη από τις άρσεις απαγορεύσεων που αναμένεται να εφαρμοστούν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, εκείνη που έχει να κάνει με τα κομμωτήρια και τις επιχειρήσεις μανικιούρ και πεντικιούρ. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως θα ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία και σε δυο φάσεις, το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι αλλαγές που προβλέπονται στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

  • Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των επιχειρήσεων μανικιούρ - πεντικιούρ από 22 Μαρτίου
  • Άνοιγμα βιβλιοπωλείων
  • Άνοιγμα του λιανεμπορίου σε δύο φάσεις, με click away από 22 Μαρτίου, ή με κωδικό SMS στο 13032 από 29 Μαρτίου
  • Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και με αυτοκίνητο, καθώς αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο με SMS 6 στο 13033. Η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα καθώς ο καιρός βελτιώνεται και η μέρα μεγαλώνει
  • Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς μόνο χώρους και με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αποστάσεις μετά τις 15 Απριλίου.
  • Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση δύο εβδομάδων του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share