Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στη Λιοσίων: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας - «Είδαμε ένα αμάξι να πετάει με τρομερή ταχύτητα»

Τι ανέφερε για τη στιγμή του ατυχήματος;

18 Μαρτίου 2021 15:18
Τροχαίο στη Λιοσίων: Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας - «Είδαμε ένα αμάξι να πετάει με τρομερή ταχύτητα»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια καταδίωξη της Αστυνομίας σε κλεμμένο όχημα κατέληξε σε ένα φοβερό τροχαίο στη Λιοσίων, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με τέσσερις προς το παρόν τραυματίες, με έναν αυτόπτη μάρτυρα να σοκάρει με όσα αναφέρει.

Ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν στο σημείο και σε συνέντευξή του στο Newsbeast επεσήμανε, ότι όλοι είδαν ένα όχημα να ίπταται με τρομερή ταχύτητα.

Τροχαίο στη Λιοσίων: Η αναφορά αυτόπτη μάρτυρα στη στιγμή του ατυχήματος

«Ήταν κάποιος εργαζόμενος που είχε ένα σημαιάκι και ρύθμιζε την κυκλοφορία (σ.σ στη Λιοσίων πραγματοποιούνται έργα και έχουν μειωθεί οι λωρίδες κυκλοφορίας). Εμείς περιμέναμε να ξεκινήσουμε, ήμασταν στην αναμονή. Σε κλάσματα δευτερολέπτου είδαμε ένα όχημα να ίπταται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να πέφτει πάνω στο δέντρο. Οι γυναίκες βρίσκονταν μπροστά και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Άλλος μάρτυρας μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr ανέφερε ότι «μάλλον το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και έσκασε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο δέντρο και στα κτήρια εδώ. Το αυτοκίνητο το καταδίωκαν μηχανές της ΔΙΑΣ. Ο ένας από τους επιβαίνοντες πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο μετά την πρόσκρουση και ήταν στο οδόστρωμα ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες. Αρχικά όλοι νομίζαμε ότι ήταν επιβάτης της μοτοσικλέτας αλλά τελικά ήταν αυτός που πετάχτηκε από το όχημα».

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share