Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα βήμα πριν από το «κραχ»: Αυτή είναι η νέα απόφαση για να σωθεί το σύστημα υγείας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην έσχατη κίνηση

17 Μαρτίου 2021 18:26
Ένα βήμα πριν από το «κραχ»: Αυτή είναι η νέα απόφαση για να σωθεί το σύστημα υγείας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να αναφέρεται στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης, για να σωθεί η χώρα από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, προτού προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στην κρισιμότερη καμπή από το ξεκίνημα της πανδημίας», είπε ξεκινώντας ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ειδική αναφορά στους 630 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Προχωρά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα επόμενα βήματα - Συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί απρόσκοπτα

Ο υπουργός μίλησε για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο ΕΣΥ, λέγοντας πως στην Αττική όλοι δίνουν μια συγκλονιστική μάχη κάθε μέρα. «Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την συνεχιζόμενη κρίση και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, καθώς θα επιτευχθεί σύντομα ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει ήδη 1.340.000 εμβολιασμοί.

Μάλιστα είπε ότι μόνο τον Απρίλιο θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Στις 19/3 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, στις 26/3 για τις ηλικίες 70-74 και αρχές Απριλίου για τις ηλικίες 65-69.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης», είπε επίσης.

Το σχέδιο, όμως, όπως ανέφερε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης προχωρά στην Αττική και ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

450 Non covid και αναλυτικά:

Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share