Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τροχαίο στη Βουλή: Εγκληματική αμέλεια των Αρχών - Υπήρχε αίτημα για τοποθέτηση φαναριού από το 2012

Οι τρεις αρνήσεις που στέρησαν τη ζωή στον Ιάσωνα...

16 Μαρτίου 2021 21:10
Τροχαίο στη Βουλή: Εγκληματική αμέλεια των Αρχών - Υπήρχε αίτημα για τοποθέτηση φαναριού από το 2012
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το τροχαίο στη Βουλή, που στέρησε τη ζωή από τον 23χρονο Ιάσωνα, έχει σοκάρει την Ελλάδα και, τη στιγμή που συνεχίζεται η προανακριτική εξέταση, έρχονται νέες αποκαλύψεις για εγκληματική αμέλεια των Αρχών για το φανάρι, που ποτέ δεν τοποθετήθηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο φρούραρχος της Βουλής είχε ζητήσει τρεις φορές – το 2012, το 2014 και το καλοκαίρι του 2020 – να μπει ένα φανάρι στο επίμαχο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, αλλά το αίτημα του δεν προχώρησε ποτέ.

Τροχαίο στη Βουλή: Οι εξελίξεις για το τραγικό δυστύχημα

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό για τον άτυχο 23χρονο οδηγό, πως η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του θα ξεκινήσει από απόψε το βράδυ, με τη διενέργεια σχετικών εξετάσεων.

Ως προς τη συνέχιση της προανακριτικής διαδικασίας, αναζητείται ένας ακόμα οδηγός Ταξί, ο οποίος είχε δώσει προτεραιότητα στο όχημα που συγκρούστηκε με τον 23χρονο, για να καταθέσει, ενώ υπάρχει στα χέρια των Αρχών και το βίντεο με τον αστυνομικό που διώχνει τον μάρτυρα.

Τροχαίο στη Βουλή: «Μιλάνε» οι κάμερες για το τι έγινε!

Τροχαίο στη Βουλή: Τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες της Βουλής την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου άνδρα, του Ιάσωνα εξετάζουν οι αρχές για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Η σύγκρουση προήλθε όταν το όχημα της Βουλής επιχείρησε παρανόμως να στρίψει, προκειμένου να μπει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Τότε, η μηχανή έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο.

Η αδελφή του θύματος τόνισε ότι η οικογένεια έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του αδερφού της που είναι εγκεφαλικά νεκρός και ζητά από όποιον ήταν παρών στο περιστατικό να καταθέσει την αλήθεια. Μάλιστα όπως είπε ήδη ένας αυτόπτης μάρτυρας επισκέφθηκε την οικογένεια στο νοσοκομείο και τους είπε ότι είναι στην διάθεσή τους για ότι τον χρειαστούν.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Δήλωση αναφορικά με περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη όχημα της ασφάλειάς της εξέδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό 23χρονου.

«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share