Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Χαμός με την ψήφο κατά των αμβλώσεων - Η απάντησή του

Σάλος μετά το γεγονός

16 Μαρτίου 2021 20:51
Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Χαμός με την ψήφο κατά των αμβλώσεων - Η απάντησή του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλος έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες εξαιτίας του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος ψήφισε κατά των αμβλώσεων, με όλα τα κόμματα να του επιτίθενται και την Νέα Δημοκρατία, ακόμη, να τον βγάζει στη σέντρα.

Η κυβέρνηση, συγκεκριμένα, έσπευσε να διαχωρίσει την θέση της, του οποίου αποκαλύφθηκε η σχέση με πρόσωπο της επικαιρότητας, από τον ευρωβουλευτή της τονίζοντας πως ότι η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε τον Πρόεδρό του.

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών»

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η ανακοίνωση της ΝΔ για την ψηφο του

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Συνεργάτες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανέφεραν στο thebest.gr: «Όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη».

«Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής.

Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια. ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί».

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η απάντησή του για την ψήφο του

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο ευρωβουλευτής έδωσε την απάντησή του για τη ψήφο κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share