Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη σοκ από την Πηγή Δεβετζή: "Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από..." (video)

"Δεν έχεις την στήριξη"

16 Μαρτίου 2021 17:00
Αποκάλυψη σοκ από την Πηγή Δεβετζή:

Πηγή Δεβετζή: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις περί καταγγελιών παρενόχλησης αλλά και σωματικής και λεκτικής βίας στον αθλητικό χώρο με την τελευταία να την κάνει η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα αποκαλύφθηκε ότι παράγοντας της κολύμβησης κακοποιούσε σεξουαλικά επί δύο χρόνια 10χρονα κορίτσια.

Μεγάλη η αποκάλυψη της Πηγής Δεβετζή.

Πηγή Δεβετζή: Η σοκαριστική αποκάλυψη της αθλήτριας του στίβου

Η αθλήτρια του στίβου, Πηγή Δεβετζή, προχώρησε σε μεγάλες αποκαλύψεις σχετικά με τον χώρο του αθλητισμού και τις παρενοχλήσεις που έχουν βγει στο φως. Παράλληλα η ίδια αφότου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένη η Πηγή Δεβετζή αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο χώρο του αθλητισμού αλλά και στην στιγμή που πρώην σύντροφος της πήγε να τη χτυπήσει.

«Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες, απλά μια χαρά μπορεί να κρύψει τις λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη από την ομοσπονδία και τελικά σε πιστεύουν μόνο ο προπονητής και η οικογένεια σου, φυσικά και με έχει πληγώσει πάρα πολύ. Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια σε αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με “έφτυσαν” και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο, δεν κάνεις για αθλήτρια”, εκεί είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994 όταν κατέβηκα στην Αθήνα για να μπω στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

Η Πηγή Δεβετζή πρόσθεσε στη συνέχεια: «Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας;” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου. Πέρασα δύσκολα. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις. Ναι, είχαν πει ότι “δεν κάνει για αθλήτρια, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα”».

Τι αποκάλυψε η αθλήτρια του στίβου.

Το περιστατικό που είχε χτυπήσει άνδρα

Επίσης η Πηγή Δεβετζή επισήμανε στην συνέντευξη της για ένα περιστατικό που είχε συμβεί στον αθλητικό χώρο και εμπλεκόταν η ίδια.

Η αθλήτρια ανάφερε αρχικά: «Τέτοιες καταστάσεις για βιασμούς δεν έχω ζήσει, θα το είχα καταγγείλει αμέσως. Εμείς, τα κορίτσια του στίβου είμαστε και λίγο… αντράκια, ξέραμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Εννοείται ότι τα “πεσίματα” είναι πάρα πολλά, αλλά δεν έτυχε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ώστε να αισθανθώ αυτή την πίεση για να κάνω κάτι. Υπήρχε φλερτ, κάποια πίεση παραπάνω που αν βγω και πω ονόματα θα κλείσω πολλά σπίτια αυτή τη στιγμή από ανθρώπους που έφαγα και bullying και φλερτ πολύ πιο έντονο, αλλά είχα τον τρόπο να το αντιμετωπίσω. Ήμουν πολύ δυνατό και αντιδραστικό παιδί που δεν θα άφηνα κάποιον να θίξει την αξιοπρέπειά μου», είπε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

Η Πηγή Δεβετζή πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχω βιώσει και λεκτική βία πάρα πολύ έντονα κι έχω χτυπήσει και άντρα, έναν πρώην σύντροφό μου. Πήγε να κάνει μια κίνηση και τον έχω χτυπήσει γιατί έπρεπε να προφυλάξω τον εαυτό μου. Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από το λαιμό, με κόλλησε στη ντουλάπα. Έφυγα την ίδια μέρα και μετά με παρακαλούσε να γυρίσω. Αν κάποιος το κάνει μια φορά, θα το ξανακάνει. Ο άνθρωπος βελτιώνεται, αλλά δεν αλλάζει. Φυσικά και φοβήθηκα. Δεν έκανα καταγγελία. Έχω κάνει όμως καταγγελία για τηλεφωνική απειλή στην αστυνομία, μιλάμε για άλλο περιστατικό από τον ίδιο άνθρωπο. Πρώτη φορά τα λέω αυτά».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share