Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο Art Director, Δημήτρης Φωτόπουλος

Θρήνος...

16 Μαρτίου 2021 10:35

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί για τους συνεργάτες και την ομάδα της Εφημερίδας των Συντακτών διότι "έφυγε" ξαφνικά ο Art Director της εφημερίδας Δημήτρης Φωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι θρήνος επικρατεί για τον νεαρό δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ διότι έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 58 ετών από τον κορωνοϊό.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Δημήτρης Φωτόπουλος.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Δημήτρης Φωτόπουλος

«Πάγωσαν» όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί του όταν αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (15.03.2021) μάθαιναν ότι ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ένας από τους πιο γνωστούς Art Director στην Ελλάδα, πέθανε ξαφνικά.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος μεταφέρθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σε ιδιωτικό νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Λίγες ώρες αργότερα γινόταν γνωστός ο θάνατός του.

Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε η Εφημερίδα των Συντακτών, όπου εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ο Δημήτρης Φωτόπουλος.

Η ανακοίνωση της Εφημερίδας των Συντακτών

«Σοκ και θλίψη στην οικογένεια της «Εφ.Συν.», καθώς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά ένας δικός μας άνθρωπος: ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ο Art Director της Εφημερίδας μας και η ψυχή των πρωτοσέλιδών μας», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος ήταν από τους καλύτερους και πιο γνωστούς Art Directors στην Ελλάδα. Είχε δουλέψει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια είχε περάσει από τη «Νέα Σελίδα», τον «Επενδυτή» και τον «Ελεύθερο Τύπο», με τελευταίο σταθμό την «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο για να ανασχεδιάσει την εφημερίδα.

Είχε επίσης την επιμέλεια βιβλίων-προσφορών που συνόδευαν τη Σαββατιάτικη έκδοση. Πιο πρόσφατες δουλειές του, τα βιβλία-αφιερώματα στον Άλκη Αλκαίο και στον Δημήτρη Χορν.

"Έφυγε" από τη ζωή ο "βασιλιάς" του ψωμιού, Τάκης Παπαδόπουλος

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στην περιοχή στο Κουκάκι διότι "έφυγε" από τη ζωή ο "βασιλιάς" του ψωμιού, Τάκης Παπαδόπουλος μετά από την σύντομη του μάχη με τον καρκίνο.

Σημειώνεται ότι απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών μετά από την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό ο ιδρυτής της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ "Market In", Σπύρος Κωνσταντάρας.

Απεβίωσε ο Τάκης Παπαδόπουλος.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Τάκης Παπαδόπουλος

Ο Tάκης Παπαδόπουλος ο ιδιοκτήτης του πιο διάσημου φούρνου στην Αθήνα έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά κι όλους όσου γεύονταν τα αρτοποιήματά του επί 50 ολόκληρα χρόνια σχηματίζοντας πολλές φορές ακόμη και ουρές στον φούρνο του, στο Κουκάκι.

Τέτοιες σχηματίστηκαν και σήμερα. Όμως οι λαγάνες με την είδηση του θανάτου του δόθηκαν δωρεάν κι ο φούρνος έκλεισε. Ο Τάκης Παπαδόπουλος έδωσε μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο αλλά τελικά κατέληξε στα 73 του χρόνια.

Ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματά πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας. Μοναδική επίσης υπήρξε η συνταγή του θεσσαλονικιώτικου κουλουριού, μεταφέροντας γεύσεις από το γαστρονομικό παρελθόν της Ελλάδας.

Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ήρθε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του ’70. Σε συνέντευξή του είχε πει ότι έφτασε στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς και ο φούρνος άνοιξε τον Δεκέμβριο για να προλάβει τα Χριστούγεννα. Στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ήξερε από μικρό παιδάκι ότι ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά, την οποία έκανε και ο πατέρας του ο οποίος ήταν ο πρώτο που έφερε στην Αθήνα το 1961 το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Άννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή -που έχουν αναλάβει τα ηνία του φούρνου από το 2010- και τον εγγονό του Δημήτρη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share