Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Αυτά τα καταστήματα μένουν ανοικτά - Με ποιον κωδικό πάμε

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ

15 Μαρτίου 2021 08:14
Καθαρά Δευτέρα: Αυτά τα καταστήματα μένουν ανοικτά - Με ποιον κωδικό πάμε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Καθαρά Δευτέρα (15/3) είναι μια μέρα αργίας για τους περισσότερους, σε συνδυασμό με το συμβολισμό της, με τα σούπερ μάρκετ να είναι επίσης κλειστά, ωστόσο ανοικτά θα παραμείνουν ορισμένα καταστήματα τροφίμων.

Συγκεκριμένα ιχθυοπωλεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, αλλά και λαϊκές αγορές θα δουλέψουν ώστε οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για σήμερα, προκειμένου να γεμίσουν με νηστίσιμα το σαρακοστιανό τραπέζι τους.

Οι φούρνοι παραδοσιακά θα προμηθεύουν με λαγάνες τους καταναλωτές, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ).

Καθαρά Δευτέρα: Πώς κινήθηκε η αγορά εν όψει της μεγάλης γιορτής

Να τονιστεί πως σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η Βαρβάκειος αγορά δεν λειτούργησε τη νύχτα της Κυριακής για την αγορά ψαριών και θαλασσινών, αλλά έκλεισε στις 6 το απόγευμα λόγω των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Η κίνηση χθες (14/3) στη Βαρβάκειο αγορά ήταν ικανοποιητική, ενώ οι τιμές των σαρακοστιανών και της λαγάνας, κινούνται στα περσινά επίπεδα ή και ακόμη πιο φτηνά έως και 15-20%.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι από 10 ευρώ έως 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, ενώ τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις προς τα καταστήματα τροφίμων

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες του lockdown. Η μετακίνηση προς μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνους, θα γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033 και μόνο μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share