Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διοργάνωσαν δρώμενο για να διαμαρτυρηθούν

14 Μαρτίου 2021 17:05
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλλιτεχνικά δρώμενα με σκοπό την διαμαρτυρία καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη μεσημέρι της Κυριακής, στην πλατεία Μοναστηρακίου, εκτυλίχθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο σε μορφή flash mob, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Δεκάδες σωματεία, καλλιτεχνικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού, συμμετέχουν στο πανελλαδικό διήμερο δράσης στέλνοντας μήνυμα ότι με ένα χρόνο κλειστούς τους χώρους Πολιτισμού και με το επίδομα της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στο χώρο βρίσκονται στα όριά τους και το κοινό στερημένο από την Τέχνη. Ωστόσο ασφυκτική πίεση επικρατεί στην Αττική: Υπό «κατάρρευση» στο Λεκανοπέδιο το ΕΣΥ.

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Βίντεο από την διαμαρτυρία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σπουδαστές δραματικών σχολών της πόλης, προβάλλοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστά των σχολών που φοιτούν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.

Οι σπουδαστές παρουσίασαν ένα δρώμενο με το οποίο απεικόνισαν την καθημερινότητα που ζουν από την ημέρα που έκλεισαν οι σχολές που φοιτούν, ενώ το "παρών" στην κινητοποίηση έδωσαν μέλη και εκπρόσωποι του Εικαστικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδας, οι οποίοι και ζήτησαν την επαναλειτουργία της τέχνης, με άνοιγμα μουσείων, θεάτρων, αρχαιολογικών χωρών και κινηματογράφων.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca - Τι ανέφερε η Επιτροπή εμβολιασμών

Κορωνοϊός: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα όπου υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τα περιστατικά με τις θρομβώσεις. Σημειώνεται ότι μία νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες εμφανίζουν συχνότερα ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό τους.

Δύσκολη η κατάσταση με τους εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους πολίτες, τα περιστατικά που καταγράφηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης με ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και στη συνέχεια έπαθαν θρόμβωση.

Σε ανακοίνωση της, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε για να εξετάσει το ζήτημα, τονίζει ότι σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό.

Η Επιτροπή αυτή εξετάζει ενδελεχώς όλες τις περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν αναφερθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση

Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι σπάνια κατάσταση. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο διενέργειας μεγάλου αριθμού εμβολίων, είναι αναμενόμενο να εμφανίζεται χρονική σύμπτωση με την εκδήλωση τέτοιων επεισοδίων. Η χρονική σύμπτωση, όμως, διαφέρει από την αιτιολογική συσχέτιση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, σε περισσότερο από 11 εκατομμύρια εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο αριθμός θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εμβολιασμένα άτομα δεν υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στη συνήθη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.

Τι αποφασίστηκε για τη χώρα μας

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.
Επισημαίνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων.

Έτσι, παρακολουθούν και αξιολογούν αδιάλειπτα όλες τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών της χώρας μας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share