Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Lockdown: Νέα ΝΟΤΑΜ για τις πτήσεις στο εσωτερικό - Μέχρι πότε παρατείνονται

Δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό

13 Μαρτίου 2021 17:34
Κορωνοϊός - Lockdown: Νέα ΝΟΤΑΜ για τις πτήσεις στο εσωτερικό - Μέχρι πότε παρατείνονται

Κορωνοϊός: Με την τραγική κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζεται στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενο να επηρεαστούν και άλλο οι πτήσεις του εσωτερικού όπου εκδόθηκε νέα ΝΟΤΑΜ.

Σημειώνεται ότι τέθηκε σε σκληρό lockdown μία ακόμη περιοχή στην Ελλάδα λόγω της επικίνδυνης αύξησης των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί.

Νέα παράταση ΝΟΤΑΜ.

Κορωνοϊός: Η νέα ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε

Μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και επιτρέπονται μόνο τις ουσιώδεις μετακινήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της Covid -19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Για την αεροπορική οδηγία ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από την προϋπάρχουσα notam.

"Κόκκινος" συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πλήθος κρουσμάτων σε δύο μοναστήρια - Τι έδειξαν τα τεστ

Φθιώτιδα: Συναγερμός σήμανε στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα σε δύο μοναστήρια όπου βρέθηκαν πλήθος κρουσμάτων μετά από τεστ που έγιναν.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ένα ακόμη σκληρό lockdown στην Ελλάδα όπου και πάρθηκαν άμεσα νέα έκτακτα μέτρα.

Συναγερμός σε δύο μοναστήρια.

Φθιώτιδα: Η κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας στη Βελίτσα Παρνασσού Φθιώτιδας, έδειξαν οι έλεγχοι της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ το πρωί.

Συνολικά σε 31 δείγματα στο ανδρικό Μοναστήρι βρέθηκαν 17 θετικά. Επίσης σε δείγματα από 8 μοναχές στο Μετόχι της Μονής στο Μόδι βρέθηκαν άλλα δύο δείγματα θετικά, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι νοσούσαν ήδη άλλες δύο αδελφές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, παρών στη δειγματοληψία ήταν και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θεοχάρης Λεπενός, που εξέτασε 8 μοναχούς με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας και παρέπεμψε για εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις εξ αυτών, έχοντας ο ένας ελαφριά πνευμονία και οι άλλοι δύο χαμηλό οξυγόνο.

«Το κλιμάκιο μας έδωσε οδηγίες και ιατρικές συμβουλές πως πρέπει να πράξουμε ώστε να ξεπερασθεί η μόλυνση από τον ιό και η αδελφότητα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές», σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής, που επισημαίνουν ότι από τις 4 Μαρτίου που η Φθιώτιδα τέθηκε σε πλήρη εγκλεισμό, δεν έχει δεχθεί κανέναν προσκυνητή.

Σε δύο μοναστήρια σήμανε συναγερμός.

Περιγράφουν μάλιστα αναλυτικά πως την Παρασκευή 5 Μαρτίου μοναχός της Μονής βρέθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας για πρόβλημα στα νεφρά του και εκεί υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε αρνητικός. Οι γιατροί όμως που τον εξέτασαν του ζήτησαν να επισκεφθεί και πάλι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το νοσοκομείο για επαναληπτική εξέταση και τότε ο μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν συμπτώματα σε άλλους τέσσερις μοναχούς, καθώς επίσης και στον εκλιπόντα π. Δαμασκηνό. Η κηδεία του μάλιστα θα γίνει σε πέντε ημέρες προκειμένου να έχει νεκρωθεί το μικρόβιο μέχρι τότε, όπως ενημερώθηκαν σχετικά.

«Η Ιερά Μονή μας πάντοτε υπήρξε έννομη και σύννομη με τις οδηγίες των ειδικών. Ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις που μας δίνουν οι ειδικοί», τονίζουν σε ανακοίνωση τους με την οποία ευχαριστούν όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.:

«Για μια ακόμη φορά θελουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθαν. Στιβακτή, τον αντιδήμαρχο Τιθορεας κ. Κωνστ. Παπακωνσταντίνου , τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Τιθορέας κ. Γεώργιο Τσαρούχα , τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας κ. Δημητρη Καλιακούδα, καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη βοήθεια που μας παρέχουν.

Θέλουμε να αναφέρουμε επίσης την συγκινητική για εμάς συμπαράσταση του Σεβ. Μητρ. Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών , ο οποίος καθημερινώς επικοινωνεί μαζί μας , θέλοντας να μάθει την κατάστασή μας»"

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share