Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Κύθηρα: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων κοντά στο νησί

Συναγερμός στο Λιμενικό

13 Μαρτίου 2021 08:35
Κύθηρα: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων κοντά στο νησί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στις ελληνικές Αρχές, αφού δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα ανοικτά των Κυθήρων, το ένα με σημαία Μάλτας και το άλλο με σημαία Λιβερίας.

Κύθηρα: Σε συναγερμό το Λιμενικό για τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Στο σημείο στα Κύθηρα σύμφωνα με το Mega σπεύδουν παραπλέοντα σκάφη, σκάφη του λιμενικού, άλλες φορτηγίδες και αν θα χρειαστούν θα φτάσουν στο σημείο και ρυμουλκά.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές, με το Λιμενικό να βρίσκεται επί ποδός. ενώ το νησί πρόσφατα βρέθηκε πάλι σε συναγερμό.

Συναγερμός στο πλοίο "Νήσος Ρόδος": Βρέθηκαν 12 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Συναγερμός σήμανε στο πλοίο "Νήσος Ρόδος" όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 12 άτομα τα οποία πρόκειται για το προσωπικό του μηχανοστασίου όπου παράλληλα διεξάγονται έρευνες για περισσότερα κρούσματα.

Βρέθηκαν κρούσματα σε πλοίο.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο πλοίο "Νήσος Ρόδος"

Ειδικότερα δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο πλήρωμα του πλοίου «Νήσος Ρόδος» που πραγματοποιεί το δρομολόγια Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κρούσματα αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού μηχανοστασίου, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και σε άλλα μέλη του πληρώματος.

Σε πλοίο βρέθηκαν κρούσματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Επιβεβαιώνεται η ανησυχητική κατάσταση που έχουμε επανειλημμένα επισημάνει για ανεπαρκή μέτρα προστασίας για την υγεία των Ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία και ειδικότερα στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα κορωνοϊού στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο NISSOS RODOS το οποίο είναι δρομολογημένο και εκτελεί την Ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη.

Τα κρούσματα αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού μηχανοστασίου ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και σε άλλα μέλη του πληρώματος.

Οι ευθύνες των Ναυτιλιακών εταιριών, της κυβέρνησης, του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του είναι βαρύτατες αφού εξακολουθούν να κωφεύουν στις προτάσεις μας για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να περιφρουρηθεί η υγεία των πληρωμάτων όλων των ειδικοτήτων.

Επανερχόμαστε στις θέσεις μας αυτές και απαιτούμε: να εφαρμόζονται με τον πιο αυστηρό τρόπο τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, να διατίθενται όλα τα απαραίτητα μέσα (μάσκες-γάντια) και να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η αυξημένη επικινδυνότητα των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων (λόγω συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού επιβατών -πληρώματος ) καθιστά αναγκαία τη πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σύνολο των Ναυτεργατών που απασχολούνται σε αυτά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share