Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Έρχονται κι άλλες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Ραγδαίες οι εξελίξεις!

12 Μαρτίου 2021 14:29
Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Έρχονται κι άλλες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη συγκλόνισαν την Ελλάδα, ειδικά με τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, με τις Αρχές να ετοιμάζονται για νέες συλλήψεις, έχοντας ταυτοποιήσει άλλα τρία πρόσωπα.

Ήδη οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τηλεφωνικές συνομιλίες και καταθέσεις συνέλαβαν και οδήγησαν στις αστυνομικές αρχές τον 30χρόνο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που με σπριντ έφτασε την μοτοσυκλέτα που επέβαινε ο νεαρός αστυνομικός τον άρπαξε και τον έριξε με δύναμη στην άσφαλτο.

Ωστόσο μία κατάθεση, η οποία προήλθε από αυτόπτη μάρτυρα που γνωρίζει τον κατηγορούμενο, φέρεται να τον έκαψε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του 30χρόνου γίνεται λόγος για αναξιόπιστη κατάθεση προσώπου με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Κακουργηματικές κατηγορίες στους άλλους συλληφθέντες, απολογούνται οι ανήλικοι

Στους δύο άλλους συλληφθέντες, 22 και 23 ετών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Συνολικά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έχουν συλληφθεί 19 άτομα από τα οποία οι τέσσερις κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. Οι απολογίες τους είναι προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Παράλληλα, απολογούνται σήμερα οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, όπως απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και κατοχής εκρηκτικών. Οι νεαροί αρνούνται τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Οργή λαού: Πρώτο trend η «έκρηξη» απέναντι στα ελληνικά ΜΜΕ

Βρισκόμαστε σε μια παράξενη εποχή, εδώ και αρκετά χρόνια. Καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει ή όσα κάνει και οφείλει να προσέχει τα λόγια ή τις πράξεις του, ειδικά από τη στιγμή, που εργάζεται στα ΜΜΕ. Αυτό δείχνουν και οι αντιδράσεις του κοινού, το οποίο τις τελευταίες μέρες σημειώνει μια «έκρηξη» απέναντι στον Τύπο.

Η συγκεκριμένη και «χρωματισμένη» τοποθέτηση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, φαίνεται πως βάζει… λάδι στην φωτιά ενός «πολεμικού» κλίματος, όπως αυτό διατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες και εκφράστηκε μέσα από τα γεγονότα, κατά κύριο λόγο, της Νέας Σμύρνης, με τις εξελίξεις να συνεχίζουν να είναι ραγδαίες.

Πρώτο trend η αμφισβήτηση στους δημοσιογράφους, κίνδυνος η στοχοποίηση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Ορισμένα ρεπορτάζ, δε, ή ακόμη και οι τοποθετήσεις δημοσιογράφων έκαναν τον κόσμο να εξοργιστεί και να εκφράσει αυτό το συναίσθημα στα social media. Είναι ενδεικτικό, ότι στο Twitter το πρώτο trend ήταν το #boycotgreekmedia, φανερώνοντας το σκεπτικισμό απέναντι στη στάση των ΜΜΕ σε όσα βιώνουμε.

Boycot Greek Media

Η αντίδραση αυτή, βέβαια, δημιουργεί μια κατάσταση, που χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό από κάθε πλευρά. Από τη μία, τα Μέσα Ενημέρωσης οφείλουν να σκεφτούν τη στάση τους απέναντι στο κοινό, που ενημερώνουν, και να ακούσουν τις φωνές, που επιθυμούν την πραγματική τους βελτίωση και όχι τη στυγνή τους στοχοποίηση.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο, παράλληλα, είναι το στοιχείο, που δε θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν ορισμένες δυνάμεις, ώστε να αποκομίσουν κάθε είδους όφελος. Δεν πρέπει, δηλαδή, να υπάρξει εκ νέου η πεποίθηση, ότι για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια άσχημη κατάληξη ως προς την αντιμετώπισή τους, με αποτέλεσμα κάθε αξιοπρεπής εργαζόμενος στον χώρο των ΜΜΕ να… την πληρώνει για ελάχιστους που τυχαίνει να έχουν εξουσία στα χέρια τους και να καθορίζουν ατζέντες, φοβούμενος έτσι κάθε βράδυ, που μετά από μια εξαντλητική ημέρα γυρίζει στο σπίτι του, χωρίς να του αξίζει κάτι τέτοιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share