Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οργή λαού: Πρώτο trend η «έκρηξη» απέναντι στα ελληνικά ΜΜΕ

Σκεπτικισμός που έχει λόγο ύπαρξης, αλλά και κίνδυνο να εξελιχθεί σε στοχοποίηση κάθε εργαζομένου στον κλάδο

12 Μαρτίου 2021 13:19
Οργή λαού: Πρώτο trend η «έκρηξη» απέναντι στα ελληνικά ΜΜΕ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Βρισκόμαστε σε μια παράξενη εποχή, εδώ και αρκετά χρόνια. Καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει ή όσα κάνει και οφείλει να προσέχει τα λόγια ή τις πράξεις του, ειδικά από τη στιγμή, που εργάζεται στα ΜΜΕ. Αυτό δείχνουν και οι αντιδράσεις του κοινού, το οποίο τις τελευταίες μέρες σημειώνει μια «έκρηξη» απέναντι στον Τύπο.

Η συγκεκριμένη και «χρωματισμένη» τοποθέτηση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, φαίνεται πως βάζει… λάδι στην φωτιά ενός «πολεμικού» κλίματος, όπως αυτό διατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες και εκφράστηκε μέσα από τα γεγονότα, κατά κύριο λόγο, της Νέας Σμύρνης, με τις εξελίξεις να συνεχίζουν να είναι ραγδαίες.

Πρώτο trend η αμφισβήτηση στους δημοσιογράφους, κίνδυνος η στοχοποίηση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Ορισμένα ρεπορτάζ, δε, ή ακόμη και οι τοποθετήσεις δημοσιογράφων έκαναν τον κόσμο να εξοργιστεί και να εκφράσει αυτό το συναίσθημα στα social media. Είναι ενδεικτικό, ότι στο Twitter το πρώτο trend ήταν το #boycotgreekmedia, φανερώνοντας το σκεπτικισμό απέναντι στη στάση των ΜΜΕ σε όσα βιώνουμε.

Boycot Greek Media

Η αντίδραση αυτή, βέβαια, δημιουργεί μια κατάσταση, που χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό από κάθε πλευρά. Από τη μία, τα Μέσα Ενημέρωσης οφείλουν να σκεφτούν τη στάση τους απέναντι στο κοινό, που ενημερώνουν, και να ακούσουν τις φωνές, που επιθυμούν την πραγματική τους βελτίωση και όχι τη στυγνή τους στοχοποίηση.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο, παράλληλα, είναι το στοιχείο, που δε θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν ορισμένες δυνάμεις, ώστε να αποκομίσουν κάθε είδους όφελος. Δεν πρέπει, δηλαδή, να υπάρξει εκ νέου η πεποίθηση, ότι για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια άσχημη κατάληξη ως προς την αντιμετώπισή τους, με αποτέλεσμα κάθε αξιοπρεπής εργαζόμενος στον χώρο των ΜΜΕ να… την πληρώνει για ελάχιστους που τυχαίνει να έχουν εξουσία στα χέρια τους και να καθορίζουν ατζέντες, φοβούμενος έτσι κάθε βράδυ, που μετά από μια εξαντλητική ημέρα γυρίζει στο σπίτι του, χωρίς να του αξίζει κάτι τέτοιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share