Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πασχάλης Τσαρούχας: Άλλες πέντε καταγγελίες στον Εισαγγελέα για βιασμούς - «Θα τα ξαναπούμε»

Έδωσε υπόσχεση και για νέους φακέλους

12 Μαρτίου 2021 11:25
Πασχάλης Τσαρούχας: Άλλες πέντε καταγγελίες στον Εισαγγελέα για βιασμούς - «Θα τα ξαναπούμε»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν για ακόμη μια φορά στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού ο Πασχάλης Τσαρούχας βρέθηκε ξανά στον Εισαγγελέα, προσκομίζοντας ακόμη πέντε καταγγελίες για βιασμούς, υποσχόμενος να επανέλθει με νεότερα στοιχεία.

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού σωματείου του ΣΕΗ μίλησε για τις νέες καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, επισημαίνοντας πως η Εισαγγελία ζητά κατά κύριο λόγο να αφορούν την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας, μετά και τον προηγούμενο φάκελο που είχε κατατεθεί.

Πασχάλης Τσαρούχας νέες καταγγελίες

Πασχάλης Τσαρούχας: Οι δηλώσεις του για τις πέντε νέες καταγγελίες

«Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον κ. Εισαγγελέα φέραμε 5 νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον κ.Εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας» τόνισε ο κ. Τσαρούχας σε δήλωση του και συνέχισε: «Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα».

Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες: "Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους για..."

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν υποστεί παρενόχληση στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα ο Πασχάλης Τσαρούχας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις αφού κλήθηκε από τον εισαγγελέα όπου και τους ζήτησε να μαζευτούν οι φάκελοι για τις καταγγελίες.

Τι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα.

Καταγγελίες: Οι πρώτες δηλώσεις του Πασχάλη Τσαρούχα

Ειδικότερα το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας στο πλαίσιο της έρευνας για τα τακταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» τόνισε σε δήλωση του ο ηθοποιός, ο οποίος προσκομίζει στον αρμόδιο εισαγγελέα το σύνολο των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ακόμη ανέφερε ότι «καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε».

Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό την ώρα που αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των καταγγελιών είναι και μιας γυναίκας ηθοποιού, η οποία κατηγορεί γνωστό συνάδελφο της για βιασμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share