Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» θανάτων και διασωληνωμένων - Πάνω από 2.500 τα νέα κρούσματα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

11 Μαρτίου 2021 18:18
Κορωνοϊός: «Έκρηξη» θανάτων και διασωληνωμένων - Πάνω από 2.500 τα νέα κρούσματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.570 νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 51 θανάτους και 560 διασωληνωμένους. Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για την κορύφωση του τρίτου κύματος στην Ελλάδα αλλά και για την πίεση που θα συνεχιστεί στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκαν 3.316 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

"Βόμβα" Κοτανίδου για τον κορωνοϊό: "Έχασε τον δρόμο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων" - "Η κούραση μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις"

Κορωνοϊός: Έχει δυσκολέψει αρκετά η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται σύμφωνα με την διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστασία Κοτανίδου.

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Γώγος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η διασπορά είναι πολύ μεγάλη.

Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Η Αναστασία Κοτανίδου, αναφέρθηκε στον τρόπο λήψης των αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό οι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Η κυρία Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε και έρευνα που έγινε στο διάστημα 27 με 28 Φεβρουαρίου και ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Όπως είπε στην παρέμβασή της: «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα».

Δυσκολεύουν τα πράγματα.

Δυσάρεστο που το νοσηλευτικό προσωπικό δεν κάνει το εμβόλιο

Τόνισε ακόμα ότι ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».

Και συνέχισε: «Το πολύ δυσάρεστο», είπε, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».

Στην Επιτροπή δεν μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας

Αναφερόμενη στην επιτροπή και την λειτουργία της η κυρία Κοτανίδου είπε: «Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Δείτε την παρέμβαση της κυρίας Κοτανίδου στο 01:37:34:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share