Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Με ποιον γνωστό κρατούμενο βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο

Ποια είναι η ψυχολογική του κατάσταση

11 Μαρτίου 2021 17:26
Δημήτρης Λιγνάδης: Με ποιον γνωστό κρατούμενο βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στις φυλακές Τρίπολης προσπαθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης να συνηθίσει τη νέα πραγματικότητα στην οποία ζει μετά από την απόφαση ανακρίτριας και του εισαγγελέα να ζητήσουν την προφυλάκισή του για βιασμό κατά συρροή.

Μετά από το απαραίτητο χρονικό διάστημα που έμεινε στο κελί καραντίνας, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης μεταφέρθηκε σε θάλαμο, όπου κρατείται μαζί με τον 38χρονο πρώην προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας.

38χρονος πρώην προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας

Μαζί τους στον ίδιο θάλαμο βρίσκονται άλλοι 19 κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για ειδεχθή εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στη φυλακή με έναν μήνα διαφορά. Ο πρώην προπονητής κρίθηκε προφυλακιστέος στις 28 Ιανουαρίου και ο Δημήτρης Λιγνάδης στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι υποθέσεις και των δύο έγιναν γνωστές μετά από την απόφαση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια για τον βιασμό που είχε υποστεί η ίδια από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, ώστε να σπάσει η αλυσίδα του φόβου και της σιωπής.

Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, καθώς κρίθηκαν επικίνδυνοι ότι θα επαναλάβουν τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται, ενώ αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 38χρονος πρώην προπονητής στην απολογία του υποστήριξε πως δεν βίασε την 11χρονη αθλήτρια, αλλά ότι υπήρχε ερωτική σχέση, εν γνώσει της μητέρας της και είχε σκοπό να την παντρευτεί. Υποστήριξε μάλιστα πως η ανήλικη ήταν εκείνη που τον κοιτούσε λάγνα κι εκείνος υπέκυψε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από την άλλη ισχυρίζεται ότι όλες οι καταθέσεις εναντίον του είναι ψευδείς και κατασκευασμένες και ότι ποτέ δεν εκδήλωσε ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα. Οι δύο άνδρες προαυλίζονται μαζί.

Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς είναι η ψυχολογία του

Σύμφωνα με τον αδελφό του, η ψυχολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει καταρρακωθεί καθώς, όπως του είπε, έχει καταδικαστεί από το λαϊκό δικαστήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωή του, αλλά παραμένει απρόσιτος και δεν έχει πολλές επαφές με τους συγκρατούμενούς του.

Δε ζητά κάτι ιδιαίτερο από τους φύλακες, τρώει κανονικά τα φαγητά της φυλακής και είναι σχεδόν αμίλητος. Παρακολουθεί πολλή τηλεόραση και μιλά συχνά με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share