Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεόφιλος Βανδώρος: Συγκλονίζει ο πατέρας του ηθοποιού μετά το θάνατο του γιου του

«Ήταν ένας υπέροχος γιος», αναφέρει ο 97χρονος πατέρας

11 Μαρτίου 2021 11:51
Θεόφιλος Βανδώρος: Συγκλονίζει ο πατέρας του ηθοποιού μετά το θάνατο του γιου του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνο επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία μόλις 61 ετών, αφού ο ίδιος είχε επιλέξει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο πατέρας του Θεόφιλου Βανδώρου, ο 97χρονος ηθοποιός Νίκος Βανδώρος, το πρωί της Πέμπτης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Πουλόπουλο και την εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open.

Ο Νίκος Βανδώρος με δυσκολία μιλούσε αλλά ήθελε να πει ένα μήνυμα και αυτό ήταν πως είχε έναν υπέροχο γιο και πως ήταν ένας καλός άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πατέρας του Θεόφιλου Βανδώρου ανέφερε πως ο γιος του «έφυγε» από καρκίνο. Ωστόσο εκτός από τον Θεόφιλο Βανδώρο, την τελευταία του πνοή άφησε και ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Βασίλης Σπυρόπουλος μέσω Facebook

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα». «Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε» έγραψε ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

Θεόφιλος Βανδώρος - Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Πέρασε μία δεκαετία στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως οι "Τμήμα Ηθών", "Λάμψη" και "Φιλοδοξίες". Συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις, παίζοντας σε αρχαία δράματα, κλασικά και σύγχρονα έργα, μεταξύ των οποίων ο "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα, η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, η "Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Ευριπίδη κ.α.

Αγαπούσε πολύ τη ροκ μουσική που είχε επηρεάσει και την εμφάνισή του η οποία διέθετε, διαχρονικά, αντίστοιχες επιρροές. Από την μακριά αλογοουρά με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε ως σκληρό και γοητευτικό αστυνομικό της μικρής οθόνης μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν και τις μπότες που δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς. Ήξερε εξάλλου να παίζει κιθάρα και μπάσο για αυτό και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ με το οποίο έκανε live σε διάφορα ροκ στέκια της Αθήνας.

Ανήσυχος, τολμηρός και ασυμβίβαστος το 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αυστραλία. Έμεινε εκεί και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα αλλά τελικά επέτρεψε στην Ελλάδα έχοντας βιώσει μία ακόμη περιπέτεια από εκείνες που πάντα του άρεσε να κυνηγά.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Την βαθιά θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Θεόφιλου Βανδώρου εξέφρασε το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Σπυριδούλα" Βασίλης Σπυρόπουλος. Παράλληλα, να σας θυμίσουμε, ότι πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Δείτε την ανάρτηση:

Θεόφιλος Βανδώρος θάνατος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share