Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Λευκάδα

Ποιο ήταν το επίκεντρο

11 Μαρτίου 2021 11:04
Σεισμός στη Λευκάδα

Σεισμός: Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου και συγκεκριμένα στη Λευκάδα όπου ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 10 Μαρτίου είχε σημειωθεί ένας ακόμη σεισμός στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Οθωνούς.

Ισχυρός ήταν ο σεισμός στη Λευκάδα.

Σεισμός: Ποιο ήταν το επίκεντρο

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Λευκάδα όπου η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός εντοπίστηκε 18χλμ. νότια της Λευκάδας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ποιο ήταν το πόρισμα των σεισμολόγων για τον ισχυρό μετασεισμό - Η προειδοποίηση προς τους κατοίκους

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μεγάλο πανικό προκάλεσε πριν λίγες μέρες ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα αλλά και ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες σημειώθηκε στο Ναύπλιο ένας σεισμός πάνω από 3 Ρίχτερ όπου είχε εστιακό βάθος 63 χιλιομέτρων.

Βγήκε το πόρισμα για τους σεισμούς.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Το πόρισμα των σεισμολόγων

O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε σήμερα το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά, το οποίο αφορά στη σεισμική δραστηριότητα, μετά τον ισχυρό σεισμό και μετασεισμό στην Ελασσόνα.

Μεταξύ άλλων κρίσιμο αναφέρεται ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της ακολουθίας «δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».

Δείτε το πόρισμα που δημοσίευσε το larissanet.gr

Για τους σεισμούς βγήκε πόρισμα.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share