Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο Tμήμα Aσφαλείας Λευκού Πύργου

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες

11 Μαρτίου 2021 09:29
Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο Tμήμα Aσφαλείας Λευκού Πύργου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου επί της οδού Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη σκοπιά του τμήματος, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι δράστες αναζητούνται. Ωστόσο στην σύλληψη και τρίτου ατόμου προχώρησε προχώρησε η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στον αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο Tμήμα Aσφαλείας Λευκού Πύργου

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας. Γι' αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν την χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες. Ωστόσο νέα επεισόδια με πετροπόλεμο, φωτιές και χημικά είχαμε χθες στη Νίκαια.

Τα σχέδια των φοιτητών άλλαξαν

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο φαίνεται ότι τα σχέδια άλλαξαν και αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share