Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δραματική έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς: «Σε κάθε εφημερία ένα νοσοκομείο γεμίζει»

Αισιόδοξος για αίσιο τέλος της τραγωδίας του κορωνοϊού

10 Μαρτίου 2021 21:07
Δραματική έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς: «Σε κάθε εφημερία ένα νοσοκομείο γεμίζει»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε δραματική έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Υγείας, μιλώντας για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, μετά τις χθεσινές (9/3) 185 εισαγωγές.

«Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» τόνισε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε πως σήμερα στη χώρα υπάρχουν 1.404 κλίνες Covid.

«Η πίεση αυξάνεται» επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε πως: «Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά».

Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπουν και εκείνοι στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Θα ήθελα ακόμα μια φορά να κάνω έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Με νομοθετική πρωτοβουλία η μηνιαία αποδοχή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά και ακατάσχετα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δυστυχώς πλέον οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι μεταξύ 20-50 ετών» τόνισε, με την κυβέρνηση να έχει μάλιστα λάβει μέτρα για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία Κικίλια για τέλος της περιπέτειας σύντομα

Επιπλέον ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως παρακολουθούν καθημερινά τις παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου που φθάνουν στη χώρα και τόνισε πως μέσα στον Μάρτιο θα παραδοθούν 1.071.000.

«Το τέλος αυτής της προσπάθειας είναι κοντά» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως πρόσθεσε, σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών, το Ιατρικό Περιστεριού και το ΛΗΤΩ. Επίσης όπως είπε έχει γίνει συμφωνία για 50 κλίνες με το κέντρο αποκατάσταση «Φιλοκτήτης» για αποκατάσταση ασθενών Covid ώστε να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία. Η νοσηλεία θα είναι δωρεάν για τους πολίτες τόνισε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί να μπουν και αλλά ιδιωτικά κέντρα στη μάχη αυτό θα γίνει.

Ο υπουργός Υγείας τέλος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί και έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και το 3,64% με τις δύο δόσεις. Εντός τον επόμενων 10 ημερών θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα της Κατηγορίας Α’ και εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74. Τον Απρίλιο αναμένονται 1.071.000 δόσεις και άλλες 90.000 έως τέλος Μαρτίου από την Pfizer.

«Πιέζουμε και διεκδικούμε περισσότερα εμβόλια. Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο θα μπορούμε να εμβολιάσουμε υπερπολλαπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας» κατέληξε ο Β. Κικίλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share