Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Διαψεύδει ο ΕΟΦ απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα

Ολόκληρη η ανακοίνωση - Ραγδαίες εξελίξεις

10 Μαρτίου 2021 14:55
Κορωνοϊός: Διαψεύδει ο ΕΟΦ απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων διαψεύδει δημοσιεύματα περί απόσυρσης παρτίδας του εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο ΕΟΦ, η παραγωγός εταιρία αλλά και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, «δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Διαψεύδει ο ΕΟΦ απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της ετ. AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την παραγωγή νέων δόσεων του εμβολίου της Pfizer - Πόσες αναμένεται να κατασκευαστούν

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξει με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η χορηγία του εμβολίου για να αρχίσει η ανοσία σε λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς που θα γίνουν μέχρι τον Μάϊο αλλά και ποιες ομάδες είναι να ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα η Pfizer δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να αυξήσει και άλλο τις δόσεις της με τον αριθμό να φτάνει μέχρι και τις 3 δισεκατομμύρια.

Παραπάνω δόσεις από την Pfizer.

Κορωνοϊός: Η παραγωγή και άλλων δόσεων

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με την Pfizer το ερχόμενο έτος σύμφωνα με το Bloomberg News, επικαλούμενο συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Μολονότι η BioNTech θα μπορούσε κατ’ αρχήν να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση και παράγοντες, όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουγούρ Σαχίν στο Bloomberg News.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός το 2021.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share