Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Σοκάρει μαρτυρία αστυνομικού: "Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, ο συνάδελφός μας δεν..."

"Στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε"

10 Μαρτίου 2021 13:54
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Σοκάρει μαρτυρία αστυνομικού:

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Χάος έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που γίνονται τις τελευταίες μέρες στη Νέα Σμύρνη και ακόμη περισσότερο η επίθεση που έγινε στον αστυνομικό την Τρίτη 9 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό του πολίτη την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Σοκάρει η μαρτυρία του αστυνομικού.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία του συναδέλφου του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση

Ο συνάδελφος του αστυνομικού που δέχτηκε την επίθεση δήλωσε ότι "αν δεν γυρνούσαμε πίσω και αν δεν υπήρχε συμπληρωματική βοήθεια από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά, είμαστε σίγουροι ότι ο συνάδελφός μας που δεχόταν συνεχή χτυπήματα από 20 – 30 άτομα δεν θα ζούσε".

Αυτό δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» αστυνομικός, μέλος της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, για τον 28χρονο ειδικό φρουρό Α.Μ. που δέχθηκε χθες το βράδυ δολοφονικά χτυπήματα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Και συνεχίζει: «Στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε, όμως αυτό βγήκε και δεχόταν κλωτσιές και χτυπήματα στο κεφάλι. Εμείς πατήσαμε κόρνα για να ξεφύγουμε από το πλήθος. Τότε αντιληφθήκαμε την επίθεση που δέχθηκε ο συνεπιβάτης της τελευταίας μοτοσικλέτας της ομάδας μας. Κάποιος τον έριξε στο έδαφος με αιφνίδιο χτύπημα και αμέσως ακολούθησαν χτυπήματα στο κεφάλι από δεκάδες κουκουλοφόρους.

Δεν ξέρουμε αν στη διάρκεια της επίθεσης κάποιος προσπάθησε, όπως αναφέρθηκε, να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του, που όμως βρίσκεται σε ειδική προστατευτική θήκη που δεν διαρρηγνύεται. Γυρίσαμε στο σημείο προκειμένου να τον απεγκλωβίσουμε, ενώ είχαν σπεύσει προς βοήθειά του και ΜΑΤ».

«Γκλοπιές, χτυπήματα σε όλο μου το σώμα» - Η μαρτυρία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη (Video)

Ο νεαρός, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή, μιλά για το πώς εκτυλίχθηκε το συμβάν, που οδήγησε, τελικά, στη σύλληψή του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο νεαρός αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησαν όλα, σημειώνοντας πως αφορμή αποτέλεσε το πρόστιμο που έκοψαν οι αστυνομικοί σε δύο οικογένειες με μικρά παιδιά που κάθονταν σε ένα παγκάκι στην πλατεία.

«Την προηγούμενη Κυριακή ήμασταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Υπήρχε μία διαδικασία δημόσια καλεσμένοι της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων.

Εκεί πέρα, ενώ είχαμε ξεκινήσει την κουβέντα, είδαμε ότι είχαν έρθει σε κοντινή απόσταση, στην οποία είχαμε οπτική επαφή, τέσσερις μηχανές της ΔΙΑΣ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα σκηνικό έντασης με δύο παρέες που απ' ό,τι καταλάβαμε ήταν οικογένειες, γιατί είχαν καροτσάκια μαζί τους, προσπαθώντας να επιβάλουν κάποιο πρόστιμο» σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό και συνέχισε αναφέροντας πως ο ίδιος και μερικά ακόμη άτομα πήγαν να διαμαρτυρηθούν για το συμβάν.

«Είπαμε κάποια άτομα να πάμε κάπως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας εκείνη την ώρα και να διαμαρτυρηθούμε ουσιαστικά γι’ αυτό το σκηνικό έντασης μπροστά σε μικρά παιδιά» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Με το που πλησιάσαμε γύρω στα 8-10 άτομα, ρωτήσαμε τις οικογένειες "Σας κόψανε πρόστιμο;" Και μας απάντησαν; "Ναι, μας έκοψαν επειδή καθόμασταν σε παγκάκι". Εκεί πέρα κάπως απευθυνθήκαμε στους αστυνομικούς αν είναι σωστό αυτό το πράγμα…. Δεν μας απάντησαν αρχικά. Μας είπαν αν έχουμε εμείς χαρτιά μετακίνησης. Τους λέμε ότι έχουμε και ξεκινήσαμε να τους τα δείχνουμε».

Η ένταση, όπως ισχυρίστηκε, αυξήθηκε όταν ένας ένστολος κατευθύνθηκε προς μία γυναίκα, η οποία είχε βγάλει το κινητό της και κατέγραφε τα όσα λάμβαναν χώρα, με στόχο να τη σταματήσει.

«Ένας αστυνομικός στοχοποίησε την κοπέλα αυτή και όρμησε κατά πάνω της να της πάρει το κινητό, μία πολύ έντονη αντίδραση για την οποία εμείς διαμαρτυρηθήκαμε» είπε ο νεαρός, αναφέροντας πως τότε οι αστυνομικοί «πέταξαν κάτω δύο άτομα».

«Σίγουρα τον έναν τον ακινητοποίησαν βίαια και ήθελαν να τον προσαγάγουν. Εμείς ζητήσαμε πάλι τον λόγο και τους είπαμε: "Για ποιο λόγο το κάνετε αυτό; Απαγορεύεται να βρισκόμαστε στον δημόσιο χώρο; Στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης" και εκεί πέρα κάπως απευθύνθηκα στον αστυνομικό και τον ρώτησα αυτό το πράγμα και μου είπε "Φύγε από δω, ρε"».

Ο νεαρός έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» απέναντί του, που συνεχίστηκε από έναν δεύτερο ένστολο, ο οποίος –όπως κατήγγειλε– στον στοχοποίησε

«Εσύ συλλαμβάνεσαι» του είπε ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια «με τραβάει από το μπουφάν και μετά ακολουθεί αυτό που είδε όλος ο κόσμος. Γκλοπιές, χτυπήματα παντού σε όλο μου το σώμα».

Τα σημάδια από την επίθεση μένουν στο σώμα του και σήμερα, καθώς, όπως είπε, έχει «μώλωπες και εκδορές στους αστραγάλους, στους μηρούς, στην πλάτη, στους γλουτούς, στο κεφάλι έχω κακώσεις».

«Ήταν φρικιαστική εμπειρία… πραγματικά, αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν από κουβέντες απ' ό,τι φαίνεται. Δηλαδή, δεν θέλουν να κάνουν συζήτηση. Αρέσκονται να ακούν βία, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share