Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Θα χρειαστεί ένας μήνας με μέτρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση" - "Υπάρχει άνοδος στο επιδημιολογικό φορτίο"

"Χρειάζεται επαγρύπνηση"

10 Μαρτίου 2021 11:36
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Όλο και περισσότερο φαίνεται να δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό μετά την ανακοίνωση των τελευταίων κρουσμάτων που ήταν πάνω από 3.000.

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Γώγος μέσα από συνέντευξη του μίλησε για το γεγονός ότι είναι πιθανό το άνοιγμα της αγοράς να γίνει στις 29 Μαρτίου.

Μεγάλες οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Σκληρότερα μέτρα για την αποκλιμάκωση

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να μιλάμε για ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ν. Θωμαϊδης εξήγησε ότι ακόμα παρατηρείται άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου οπότε αν θεωρήσουμε ότι τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση, είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για τέσσερις ακόμη εβδομάδες με περιοριστικά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι υπάρχει διαφορά περίπου μιας εβδομάδας από τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα με την πτώση κρουσμάτων και φυσικά ακόμη περισσότερο θα χρειαστεί για να φανεί η αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Στην επισήμανση ότι αυτή η εκτίμηση ανατρέπει τον σχεδιασμό για άνοιγμα δραστηριοτήτων, απάντησε ότι είναι σωστό να υπάρχει σχεδιασμός και να εξετάζονται «έξυπνες» λύσεις και παρεμβάσεις καθώς η οικονομική κατάσταση είναι εύθραυστη, ωστόσο η υγειονομική κατάσταση είναι επιβαρυμένη και όλοι ξέρουμε πόσο υποφέρουν οι ασθενείς αλλά και οι υγειονομικοί.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι αυξημένο και παρατηρείται αύξηση φορτίου στα λύματα σε τρεις μεγάλες πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τον Βόλο. Μικρή αύξηση φορτίου παρατηρήθηκε και χθες στην Αττική.

«Χρειάζεται επαγρύπνηση δεν είναι η ώρα να συζητάμε για ανοίγματα και για άρση περιοριστικών μέτρων», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Αριστοτελία Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για το οποιαδήποτε άνοιγμα - Επικρατεί μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας

Κορωνοϊός: Η Αριστοτελία Πελώνη μέσα από συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ μίλησε για την κατάσταση της πανδημίας μετά τα 3.000 κρούσματα αλλά και για την χαλάρωση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η αύξηση της μεταδοτικότητας βρίσκεται ήδη στο 60% λόγω της μετάλλαξης του ιού που υπάρχει.

Μεγαλώνουν τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η χαλάρωση των μέτρων

Μετά τα 3.215 κρούσματα τους 46 νεκρούς και τους 445 διασωληνωμένους η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από συγκρατημένη όσον αφορά στο πότε θα μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και χαλάρωση του lockdown.

Η Αριστοτελία Πελώνη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ιδιαίτερα συγκρατημένη λέγοντας ότι δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την 25η Μαρτίου και εάν θα γίνει φέτος παρέλαση. Είπε, ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share