Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''» - Η σοκαριστική περιγραφή του αστυνομικού για την επίθεση που δέχτηκε (Video)

Η επίθεση κράτησε 2,5 εφιαλτικά λεπτά...

10 Μαρτίου 2021 10:48
Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Μου είπαν ''εδώ θα πεθάνεις''» - Η σοκαριστική περιγραφή του αστυνομικού για την επίθεση που δέχτηκε (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Με χτυπούσαν με ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι» είπε ο νεαρός αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα ατόμων χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία κατά πολίτη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Γρήγορα, όμως, η κατάσταση ξέφυγε και οι δρόμοι θύμιζαν πεδίο μάχης.

Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα Τον άρπαξαν από τον λαιμό, τον έριξαν από τη μοτοσυκλέτα και ξεκίνησαν να τον χτυπούν ανελέητα στο σώμα και το κεφάλι. Η περιγραφή του είναι ανατριχιαστική.

«Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στον λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω και άρχισα να δέχομαι χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα» είπε ο νεαρός αστυνομικός μέσα από το νοσοκομείο.

«Χτυπούσαν με δύναμη πάνω στο κράνος για να το βγάλουν. Μετά προσπαθούσαν να βρουν την ασφάλειά του για να το πάρουν και να συνεχίσουν τα χτυπήματα τους στο κεφάλι μου. Ανεβοκατέβαζαν ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι μου. Με κλωτσούσαν και έβριζαν. Φορούσα το κράνος και ευτυχώς το είχα ασφαλίσει. Ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Και όταν τα κατάφεραν χτυπούσαν στο κεφάλι μου» ανέφερε.

Η επίθεση κράτησε 2,5 εφιαλτικά λεπτά και χρειάστηκε η επέμβαση των συναδέλφων του για να τον σώσουν. Ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν το πλήθος και έτρεξαν κοντά στον άτυχο αστυνομικό για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

«Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”. Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από τον λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου» ανέφερε ο νεαρός.

Μισή ώρα αργότερα, όταν κατάφερε να φθάσει στο σημείο το ασθενοφόρο, μεταφέρθηκεμε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Παρά την αιμορραγία, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η αξονική του ήταν καθαρή.

Κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών Β. Ντούμα, που τον επισκέφτηκαν, να μην ανησυχούν για την υγεία του. «Μη φοβάστε, θα αντέξω» φέρεται να είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share