Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν λυγίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας: "Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου"

Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

9 Μαρτίου 2021 18:02
Δεν λυγίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας:

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου ο ίδιος μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να γίνει αυτό θέλει.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του για προσωρινό "πάγωμα" της μεταγωγής του στο Δομοκό.

Συνεχίζει την απεργία πείνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας

Τη συνέχιση της απεργίας πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός του διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη, η οποία κατάφερε επιτέλους να τον επισκεφθεί σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με την eksegersi.gr, ο απεργός πείνας είπε χαρακτηριστικά «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου». Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του η γιατρός δήλωσε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας.

Βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο, λόγω της πολυήμερης ασιτίας, και δεν καλύπτονται οι βασικές μεταβολικές του ανάγκες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει ανά πάσα στιγμή πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

Συνεχίζεται η απεργία πείνας του Κουφοντίνα.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.

Σε ερώτηση της σελίδας για το αν ο απεργός πείνας γνωρίζει για τη σημερινή εξέλιξη στο ΣτΕ, η γιατρός είπε ότι γνωρίζει. Της υπενθύμισε αυτό που είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα: «Η απόφαση σε βάρος μου ήταν πολιτική. Με πολιτική απόφαση να το λύσουν».

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου απαγόρευε τις προηγούμενες ημέρες στους εξωτερικούς γιατρούς του Δημήτρη Κουφοντίνα να τον επισκεφτούν, παρά τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων τους στη ΜΕΘ.

Επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Γλυφάδα - Έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα

Επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Γλυφάδα έγινε το βράδυ της Δευτέρας, για ακόμη μια φορά αιτία της επίθεσης ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι βρέθηκαν γύρω στις 9 έξω από τα γραφεία τα οποία βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Ευξείνου Πόντου και Αττικής και προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία των γραφείων.

Κατά την καταδρομική επίθεση έγραψαν και συνθήματα στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την είσοδο των γραφείων, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας σε ανάρτησή της στα σόσιαλ, αναφέρει πως είναι η δεύτερη επίθεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα.

«Για δεύτερη φορά, χτυπούν τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Και αυτή τη φορά ακόμα πιο βίαια. Εμάς, τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ, μας οδηγούν οι αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού σε κάθε διαφορετική άποψη. Εμείς μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε. Αυτοί που προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, σε τι αξίες πιστεύουν;» αναφέρουν στο Facebook. Ωστόσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Πήρε και δεύτερο "όχι" για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό.

Επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Γλυφάδα - Έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share