Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του για προσωρινό "πάγωμα" της μεταγωγής του στο Δομοκό

Αναμένεται να εξεταστεί και το αίτημα αναστολής του

9 Μαρτίου 2021 14:23
Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του για προσωρινό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις απορρίφθηκε από το ΣΤΕ το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την προσωρινή μεταγωγή του στο Δομοκό.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαρτίου έγινε επίθεση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Γλυφάδα όπου προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές και γράφτηκαν συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη.

Απορρίφθηκε το αίτημα του.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η απόρριψη του αιτήματος του

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να “παγώνει” η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας.

Η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατά της επίμαχης απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 2 Απριλίου 2021. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Πήρε και δεύτερο "όχι" για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημα που είχε κάνει για την μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 6 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες εντάσεις στη συγκέντρωση που έγινε για εκείνον όπου και προσήχθη ο γιος του Έκτορας.

Συγκεκριμένα απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα που είχε κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η απόρριψη της αίτησης του

Ειδικότερα απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί της φυλακής που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση – πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προς το αίτημα Επαναμεταγωγής στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού ως μη νόμιμο.

Στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα ως Δικαστήριο εκτέλεσης της ποινής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή όπως τροποιήθηκε με το νόμο 4760/2020 συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, παραμένει τριμελής και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως Πρόεδρο, τον επόπτη του συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού Αντεισαγγελέα Εφετών ή τον αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.) ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ή άλλο μέλος του, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ως μέλη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share