Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έδειραν τον πολίτη

Εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν

9 Μαρτίου 2021 12:33
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έδειραν τον πολίτη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 7 Μαρτίου όπου αυτή τη φορά εξέδωσε ανακοίνωση η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η δικηγόρος του αστυνομικού αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν λέγοντας ότι "προηγήθηκε αξιόποινη πράξη" για ότι έγινε.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση των δικηγόρων

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη θα είναι, σύμφωνα με τους δικηγόρους, «ελάχιστη ένδειξη της μηδενικής ανοχής της Πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα και της πρόληψης παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή σε σημερινή (09.03.2021) ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών οργάνων, καθ’ υπέρβαση των νόμιμων καθηκόντων τους, προσβάλλει το δημοκρατικό φρόνιμα του λαού μας, αντίκειται στον θεσμικό ρόλο της αστυνομικής δύναμης και αποστέλλει λανθασμένο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία γι’ αυτόν και απάδει του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας μίας ευνομούμενης ευρωπαϊκής πολιτείας».

Και προσθέτει: «Ο σεβασμός και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών, αλλά και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Η απρόκλητη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου προς την απούσα μητέρα συναδέλφου, συνταξιούχο δικηγόρο, είναι αδιανόητη και με έντονη κοινωνική απαξία».

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Αποδείξεις… απουσιάζουν για τους αστυνομικούς

Μπορεί οι άνδρες της Αστυνομίας να υποστηρίζουν, ότι η επίθεσή τους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης δεν έγινε χωρίς πρόκληση, αλλά για όσα ισχυρίζονται, προς το παρόν, οι αποδείξεις απουσιάζουν.

Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιείται, εξετάζονται οι συνομιλίες από τους ασυρμάτους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς από αυτές θα φανεί αν πράγματι κάποιος τους επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τους αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν από την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι λίγο πριν το περιστατικό δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία, με τον Χρυσοχοΐδη ακόμη να τοποθετείται για το θέμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share