Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα μέσα του Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Με ποιον τρόπο θα γίνονται οι αγορές

Για να δούμε πως θα πάει και αυτό

9 Μαρτίου 2021 11:44
Άδωνις Γεωργιάδης: Στα μέσα του Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Με ποιον τρόπο θα γίνονται οι αγορές

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τα σκληρά μέτρα που έχουν τεθεί εδώ και αρκετές μέρες στην Ελλάδα αρκετοί αναρωτιούνται αν όντως θα γίνει η άρση τους την ημέρα που τελειώνουν ή θα συνεχιστούν.

Από την άλλη ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι αν ανοίξει νωρίτερα η εστίαση από ότι υπολογίζεται υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσουμε τα πάντα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως έδωσε απαντήσεις σε όλα αυτά αναφέροντας ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου μπορεί να γίνει σε μία από τις δύο ημερομηνίες που έδωσε.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την πεποίθηση ότι στις 22 ή το αργότερο, μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο με τη χρήση του sms, εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι όταν είναι σε θέση να ανοίξει το λιανικό εμπόριο, αυτό θα γίνει μέσω χρήσης sms και όχι με τη μέθοδο click away. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι με την αποστολή του sms ο πολίτης θα έχει μέχρι τρεις ώρες στη διάθεσή του προκειμένου να κάνει τις αγορές που χρειάζεται.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε, όμως, «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών».

Πως θα γίνονται οι αγορές.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η σταδιακή άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον τρία στάδια. Αρχικά θα ανοίξει το λιανεμπόριο, στη συνέχεια θα επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις τάξεις και στα μέσα Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο. Στην περίπτωση που οι ειδικοί δουν θετικά σημάδια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας αρχίσει να χαλαρώνει, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Κορωνοϊός: "Περνάμε τη χειρότερη φάση" - "Η Αθήνα βρίσκεται στην πιο άσχημη κατάσταση"

Κορωνοϊός: Αρκετά άσχημη παραμένει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού για αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ειδικά για αυτές που βρίσκονται στο βαθύ "κόκκινο".

Παράλληλα στη Λέσβο τα πράγματα δεν φαίνονται και πολύ καλά διότι εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο με αποτέλεσμα να πάρουν έκτακτα μέτρα.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε μέσα από συνέντευξη του ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ και ότι ειδικά στην Αθήνα είμαστε στη χειρότερη κατάσταση.

Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το Πάσχα

«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη χρονική ισχύ του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.

Ο καθηγητής εκτίμησε περισσότερο ότι «θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι».

Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα.

Παρατήρησε πάντως πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Την ίδια ώρα, πάντως, επεσήμανε πως «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό». Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ώρο έχουν φτάσει στις 180-200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα.

«Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», είπε σχετικά, με τον Θ. Βασιλακόπουλο να διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share