Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

"Βόμβα" Εξαδάκτυλου για το lockdown: "Αν ανοίξουμε πρόωρα την εστίαση, κινδυνεύουμε να κλείσουμε τα πάντα"

"Το σύστημα Υγείας είναι αρκετά επιβαρυμένο"

9 Μαρτίου 2021 10:50
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Παραμένουν τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού όπου δεν φαίνεται να γίνεται η άρση τους αρκετά σύντομα.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τα μέτρα που υπάρχουν αλλά και για το γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα αν ανοίξει η εστίαση.

Δύσκολο το άνοιγμα της εστίασης.

Κορωνοϊός: Το άνοιγμα της εστίασης

Επικίνδυνο θεωρεί το πρόωρο άνοιγμα της εστίασης ο ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι είναι μία δραστηριότητα όπου αναγκαστικά δεν τηρούνται τα μέτρα και αν την ανοίξουμε πρόωρα, κινδυνεύουμε να κλείσουμε τα πάντα. «Η εστίαση θα πρέπει να ακολουθήσει σε ανοιχτούς χώρους έτσι ώστε ανοίξει να παραμείνει ανοιχτή για να είναι και ο προπομπός της τουριστικής περιόδου».

Για το άνοιγμα του εμπορίου είπε ότι «είναι αναγκαίο οικονομικά και μπορεί να περιοριστεί με διάφορους τρόπους η επικινδυνότητά του». Το θέμα είναι, πρόσθεσε πώς θα αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στους δρόμους και αυτό είναι υπό επεξεργασία.

«Εάν δεν είχαμε συνθήκες περιορισμού, θα ζούσαμε ό,τι έζησε η Πορτογαλία το Ιανουάριο με τους ανθρώπους να βρίσκονται στα ασθενοφόρα και να μην έχουν που να τους κατεβάσουν» συμπλήρωσε.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα της εστίασης.

«Το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο από το προηγούμενο κύμα»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε ακόμα πολεμικές τις συνθήκες στα νοσοκομεία αλλά εκτίμησε ότι θα αντέξουμε.

«Κάποιος που θα χρειαστεί να διασωληνωθεί δεν θα περιμένει δυο ώρες να βρεθεί το κρεβάτι. θα διασωληνωθεί και θα μεταφερθεί στο κρεβάτι μετά από δυο ώρες. Έγινε και στο δεύτερο κύμα» είπε.

Όπως εξήγησε «έχουμε ένα νέο ιό που είναι πιο μεταδοτικός και μεταδίδεται από όλο το ηλικιακό φάσμα την ώρα που το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο από το προηγούμενο κύμα».

Τόνισε δε ότι ο μικρότερος αριθμός διασωληνωμένων που φτάσαμε το χειμώνα μετά το δεύτερο κύμα ήταν οι 244, ποτέ δεν πέσαμε σε μικρότερο αριθμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share