Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Περνάμε τη χειρότερη φάση" - "Η Αθήνα βρίσκεται στην πιο άσχημη κατάσταση"

Που θα πάει άλλο αυτή η κατάσταση

9 Μαρτίου 2021 10:08
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Αρκετά άσχημη παραμένει η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού για αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ειδικά για αυτές που βρίσκονται στο βαθύ "κόκκινο".

Παράλληλα στη Λέσβο τα πράγματα δεν φαίνονται και πολύ καλά διότι εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο με αποτέλεσμα να πάρουν έκτακτα μέτρα.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε μέσα από συνέντευξη του ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ και ότι ειδικά στην Αθήνα είμαστε στη χειρότερη κατάσταση.

Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με το Πάσχα

«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη χρονική ισχύ του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.

Ο καθηγητής εκτίμησε περισσότερο ότι «θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι».

Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα.

Παρατήρησε πάντως πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Την ίδια ώρα, πάντως, επεσήμανε πως «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό». Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ώρο έχουν φτάσει στις 180-200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα.

«Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», είπε σχετικά, με τον Θ. Βασιλακόπουλο να διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share