Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Στο δρόμο για παράταση του lockdown - "Ελεύθερη" η μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα

Δύσκολα τα πράγματα

9 Μαρτίου 2021 09:55
Κορωνοϊός: Στο δρόμο για παράταση του lockdown -
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται σε εφαρμογή τα σκληρά μέτρα που έχει βάλει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα γίνει η άρση τους.

Σημειώνεται ότι στο ΕΣΥ παραχωρούνται δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού ώστε να βοηθήσουν στην ασφυκτική κατάσταση που υπάρχει.

Συγκεκριμένα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μέσα από συνέντευξη του ανέφερε ότι είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση που επικρατεί και ότι κρατάει περισσότερο.

Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει το Πάσχα

«Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας εκτός από παράταση του lockdown και… μάσκες και αποστάσεις όλο το 2021!

«Αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και σχολιάζοντας το γεγονός ότι όλοι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι μεταλλάξεις δεν έχει φανεί πώς ακριβώς λειτουργούν και οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται πολύ περισσότερο.

Δύσκολα τα πράγματα.

Στο άγνωστο για άρση του lockdown

Μιλώντας για την άρση του lokckdown, ο καθηγητής τόνισε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο, αν και, όπως είπε, υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και για τα δύο.

«Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δυο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού», συμπλήρωσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Απρίλιο να επαναλειτουργήσει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα δεν μπορούν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά όσων έχουν κάνει το εμβόλιο, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε ότι αυτές τις ημέρες θα συζητηθεί για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share