Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ρίψη χημικών από την Αστυνομία

Νέα συμπλοκή μετά την Πανόρμου

8 Μαρτίου 2021 23:45
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ρίψη χημικών από την Αστυνομία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, αφού σημειώθηκαν επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας (8/3) στην πόλη έξω από το ΑΠΘ, με την Αστυνομία να ρίχνει χημικά σε περίπου 100-150 άτομα, που επιχείρησαν να μπουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα κατάφερε να εισέλθει στο ΑΠΘ μέσω της Φιλοσοφικής, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, μετά και από όσα τελευταία έγιναν στην Αθήνα.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες πληροφορίες για τα επεισόδια

Νωρίτερα, είχε γίνει κάλεσμα να μεταβεί κόσμο στην Πρυτανεία, η οποία τελεί υπό κατάληψη εδώ και δύο εβδομάδες. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τις εισόδους του ΑΠΘ, ενώ πληφορορίες φέρουν τις Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, να κατευθύνονται προς την Πρυτανεία.

Στον αύλειο χώρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ότι παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν. Στην Πρυτανεία παραμένουν αρκετοί εντός της κατάληψης και φωνάζουν συνθήματα, ενώ και μια άλλη ομάδα είναι στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και στην πλατεία Χημείου.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Αποδείξεις… απουσιάζουν για τους αστυνομικούς

Μπορεί οι άνδρες της Αστυνομίας να υποστηρίζουν, ότι η επίθεσή τους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης δεν έγινε χωρίς πρόκληση, αλλά για όσα ισχυρίζονται, προς το παρόν, οι αποδείξεις απουσιάζουν.

Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιείται, εξετάζονται οι συνομιλίες από τους ασυρμάτους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς από αυτές θα φανεί αν πράγματι κάποιος τους επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τους αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν από την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι λίγο πριν το περιστατικό δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Τι απαντά η δικηγόρος των αστυνομικών

Στην εκδοχή της επίθεσης αναφέρεται και η δικηγόρος των αστυνομικών, η οποία μιλώντας στο Mega, είπε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος».

«Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας» επεσήμανε.

«Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενηθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του πολίτη καθώς και μόνο η απώθηση συνιστά αντίσταση, όταν το πρόσωπο που πρόκειται να συλληφθεί δεν συμμορφώνεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share