Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η εξήγηση του «Αγλαΐα Κυριακού» για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών

Συγκλονισμένος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το μήνυμα του πρωθυπουργού

8 Μαρτίου 2021 22:25
Κορωνοϊός: Η εξήγηση του «Αγλαΐα Κυριακού» για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα ο θάνατος του βρέφους 37 ημερών, που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, με το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» να εξηγεί το σε τι οφείλεται το συμβάν.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι πρόκειται για αγοράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021.Μόλις 16 ημέρες μετά τη γέννησή του εισήχθη αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με συμπτώματα ρινίτιδας και πυρετό. Εκεί τέθηκε η διάγνωση Covid-19, μετά από τον εργαστηριακό έλεγχο.

Το νεογέννητο βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο έως τις 18/2/21, οπότε εμφάνισε επιδείνωση από το αναπνευστικό και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του διπλανού νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Του χορηγήθηκε αγωγή, όμως, εμφάνισε επιδείνωση και στις 19/2, σε ηλικία μόλις 23 ημερών διασωληνώθηκε. Παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής επί σχεδόν 20 ημέρες και τελικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έχασε τη μάχη.

Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του «Αγλαΐα Κυριακού» για το νεκρό βρέφος

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS*, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV*1 με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή»

*Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας

*1 Μηχανικός αερισμός υψηλής συχνότητας

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νεκρό βρέφος

Στην τραγική είδηση του θανάτου του βρέφους μόλις 37 ημερών από κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του.

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορονοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share