Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα ένταση στην Πανόρμου: Επεισόδια με κρότου λάμψης και προσαγωγές

Χαμός μετά από όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη

8 Μαρτίου 2021 20:50
Νέα ένταση στην Πανόρμου: Επεισόδια με κρότου λάμψης και προσαγωγές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (8/3) στο κέντρο της Αθήνας και, συγκεκριμένα, στην Πανόρμου, με περίπου 100 άτομα να έρχονται σε σύγκρουση με την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, έξω από το Μετρό έγινε συγκέντρωση αυτών των ατόμων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όσα συνέβησαν την Κυριακή (7/3) στην Νέα Σμύρνη.

Επεισόδια στην Πανόρμου: Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πλευρά της Αστυνομίας, έγινε χρήση κρότου λάμψης από την αστυνομία, ενώ έχουν γίνει και τρεις προσαγωγές.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Αποδείξεις… απουσιάζουν για τους αστυνομικούς

Μπορεί οι άνδρες της Αστυνομίας να υποστηρίζουν, ότι η επίθεσή τους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης δεν έγινε χωρίς πρόκληση, αλλά για όσα ισχυρίζονται, προς το παρόν, οι αποδείξεις απουσιάζουν.

Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιείται, εξετάζονται οι συνομιλίες από τους ασυρμάτους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς από αυτές θα φανεί αν πράγματι κάποιος τους επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τους αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν από την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι λίγο πριν το περιστατικό δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Τι απαντά η δικηγόρος των αστυνομικών

Στην εκδοχή της επίθεσης αναφέρεται και η δικηγόρος των αστυνομικών, η οποία μιλώντας στο Mega, είπε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος».

«Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας» επεσήμανε.

«Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενηθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του πολίτη καθώς και μόνο η απώθηση συνιστά αντίσταση, όταν το πρόσωπο που πρόκειται να συλληφθεί δεν συμμορφώνεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share