Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α

Ποιες οι ομάδες που θα ακολουθήσουν;

8 Μαρτίου 2021 20:27
Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού στην χώρα μας έναντι του κορωνοϊού, με την πλατφόρμα να ανοίγει σύντομα για τις ευπαθείς ομάδες Α, που θα ακολουθηθούν από τις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως από την αρχή των εμβολιασμών και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.120.000 εμβολιασμοί, τη στιγμή που προέκυψε μία ακόμη θετική είδηση για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Προχωρά με τις ευπαθείς ομάδες Α ο εμβολιασμός

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουμε κάνει πάνω από 1.120.000 εμβολιασμούς. Οι 373.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και έχουμε κάλυψη 7,3% του γενικού πληθυσμού. Το εντυπωσιακό είναι ότι η συμμετοχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες συνεχίζει να αυξάνεται.

Η Επιτροπή εμβολιασμού αποφάσισε τον εμβολιασμό σε όλον τον πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα επιτευχθεί η συγχώνευση των δύο συστημάτων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Η Pfizer μας ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων και θα λάβουμε 1.171.000 δόσεις.

Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα δώσει τις δόσεις που είχε υποσχεθεί, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τα μέσα Απριλίου και να φτάνουν τις 1,2 εκατ. δόσεις.

Εντός Μαρτίου θα ανοίξουμε την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α και ακολούθως για τις ηλικίες 70-74. Θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 65-69.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι ηλικιακές ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί έως τις αρχές Μαΐου».

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική - 2 νέες μεταλλάξεις «αντέχουν» στο εμβόλιο! (Video)

Κορωνοϊός: Aναστάτωση επικρατεί στην Αττική, μετά την εμφάνιση δύο νέων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, τα οποία φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά απέναντι στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το OPEN, πρόκειται για δύο στελέχη με την ίδια μετάλλαξη, στην οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη μετάλλαξη που δημιουργεί ανησυχία στους επιστήμονες, καθώς φαίνεται πως την καθιστά πιο ανθεκτική στο εμβόλιο κατά της COVID-19.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share