Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Αποδείξεις… απουσιάζουν για τους αστυνομικούς

Τίποτα χειροπιαστό μέχρι τώρα για όσα ισχυρίζονται

8 Μαρτίου 2021 20:08
Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Αποδείξεις… απουσιάζουν για τους αστυνομικούς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί οι άνδρες της Αστυνομίας να υποστηρίζουν, ότι η επίθεσή τους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης δεν έγινε χωρίς πρόκληση, αλλά για όσα ισχυρίζονται, προς το παρόν, οι αποδείξεις απουσιάζουν.

Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιείται, εξετάζονται οι συνομιλίες από τους ασυρμάτους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο επιχειρήσεων, καθώς από αυτές θα φανεί αν πράγματι κάποιος τους επιτέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τους αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφορούν από την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι λίγο πριν το περιστατικό δέχθηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία, με τον Χρυσοχοΐδη ακόμη να τοποθετείται για το θέμα.

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Τι απαντά η δικηγόρος των αστυνομικών

Στην εκδοχή της επίθεσης αναφέρεται και η δικηγόρος των αστυνομικών, η οποία μιλώντας στο Mega, είπε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επιθέσεως αστυνομικού σε πολίτη, αλλά για δράστη αυτόφωρου αδικήματος».

«Ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας» επεσήμανε.

«Αν έχει υπερβεί όρια αστυνομικής βίας, θα διευρενηθεί γιατί η ίδια η αστυνομία δεν επιτρέπει την αστυνομική βία» πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του πολίτη καθώς και μόνο η απώθηση συνιστά αντίσταση, όταν το πρόσωπο που πρόκειται να συλληφθεί δεν συμμορφώνεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share