Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

8 Μαρτίου 2021 17:56
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της COVID-19, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τη στιγμή που τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανησυχητικά.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

ERT1 LIVE

Αποκαλυπτικός ο Εξαδάκτυλος με τον κορωνοϊό: "Αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη" - "Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν"

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου ήδη υπάρχουν σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση εδώ και λίγες μέρες για την εξάπλωση του.

Συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέσα από συνέντευξη του μίλησε για την κατάσταση που θα επικρατήσει με τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα αλλά και τι να περιμένουμε.

Δύσκολη η εβδομάδα με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Τι δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ειδικότερα η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN.

«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, από τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα. Για μία μετάλλαξη φαίνεται το εμβόλιο να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, γύρω στο 50%. Αυτό αντιρροπείται με νέο εμβόλιο ή ταχύ εμβολιασμό

«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, από τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα. Για μία μετάλλαξη φαίνεται το εμβόλιο να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, γύρω στο 50%. Αυτό αντιρροπείται με νέο εμβόλιο ή ταχύ εμβολιασμό» είπε στο ερώτημα πόσο τον φοβίζουν, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι δεν τις καλύπτουν τα εμβόλια.

"Ο Απρίλιος θα είναι καλύτερος από τον Μάρτιο, δεν υπάρχει αμφιβολία".

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share