Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλυπτικός ο Εξαδάκτυλος με τον κορωνοϊό: "Αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη" - "Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν"

Που θα πάει άλλο αυτή η κατάσταση

8 Μαρτίου 2021 16:06
Αποκαλυπτικός ο Εξαδάκτυλος με τον κορωνοϊό:

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου ήδη υπάρχουν σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση εδώ και λίγες μέρες για την εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι έχει σημάνει συναγερμός στην Πάτρα διότι νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου πέντε βρέφη που είναι θετικά στον ιό.

Συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέσα από συνέντευξη του μίλησε για την κατάσταση που θα επικρατήσει με τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα αλλά και τι να περιμένουμε.

Δύσκολη η εβδομάδα με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Τι δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ειδικότερα η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN.

«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, από τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα. Για μία μετάλλαξη φαίνεται το εμβόλιο να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, γύρω στο 50%. Αυτό αντιρροπείται με νέο εμβόλιο ή ταχύ εμβολιασμό

«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, από τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα. Για μία μετάλλαξη φαίνεται το εμβόλιο να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, γύρω στο 50%. Αυτό αντιρροπείται με νέο εμβόλιο ή ταχύ εμβολιασμό» είπε στο ερώτημα πόσο τον φοβίζουν, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι δεν τις καλύπτουν τα εμβόλια.

"Ο Απρίλιος θα είναι καλύτερος από τον Μάρτιο, δεν υπάρχει αμφιβολία".

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός - Συναγερμός στην Κρήτη: "Λουκέτο" στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τέσσερις μέρες

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου τα νοσοκομεία φαίνεται πως δεν αντέχουν άλλο με αποτέλεσμα να παίρνουν σκληρά μέτρα.

Σημειώνεται ότι σήμανε συναγερμός στη Νέα Δημοκρατία διότι βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό και παράλληλα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λόγω της κατάστασης τους.

Συγκεκριμένα στη Κρήτη έχει σημάνει συναγερμός διότι η κατάσταση με τα κρούσματα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι αρκετά ασφυκτική.

Ασφυκτική η κατάσταση στο Βενιζέλειο.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Ειδικότερα να υπολειτουργήσει υποχρεώνεται το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο στην Κρήτη από αύριο και για τέσσερις ημέρες. Αιτία, τα νέα περιστατικά ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από τον κορωνοϊό, στην Καρδιολογική Κλινική αυτή τη φορά.

Η νέα διείσδυση του ιού σε κλινική στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, σήμανε συναγερμό στη διοίκηση η οποία έλαβε τη δραστική απόφαση για οριζόντια αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, αλλά και αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων με εξαίρεση τα ογκολογικά, τα αιματολογικά και τα επείγοντα χειρουργεία, αναφέρει το ekriti.

Η απόφαση θα ισχύσει από αύριο, Τρίτη (09.03.2021) και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 12 Μαρτίου. Όσον αφορά στα έκτακτα περιστατικά αυτά θα εξυπηρετούνται με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share