Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΣΤΕ για την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού

Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας

8 Μαρτίου 2021 15:14
Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΣΤΕ για την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα για το αίτημα που είχε κάνει για την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ώρες το αίτημα αυτό απορρίφτηκε για δεύτερη φορά όπου και έγινε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ίδιος κατέφυγε στο ΣΤΕ για να γίνει δεκτό το αίτημα της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Κατέφυγε στο ΣΤΕ ο Κουφοντίνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΣΤΕ για το αίτημα του

Ειδικότερα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο απέρριψε το αίτημά του να ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Σαραφιανού, ο πολυϊσοβίτης ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας:

  1. την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου,
  2. την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση,
  3. την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού είναι παράνομη και ο νόμος 4760/2020 είναι αντισυνταγματικός και «φωτογραφικός».

Σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα, η πλευρά Κουφοντίνα ισχυρίζεται ότι τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου, αλλά τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της Σοφίας Νικολάου έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

Τέλος, η πλευρά Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι έγινε «εικονική» μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει απάντηση μέσα στην ημέρα από την πλευρά του ΣτΕ επί του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share