Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Πάτρα: Στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται πέντε βρέφη θετικά στον ιό

Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση

8 Μαρτίου 2021 14:58
Κορωνοϊός - Πάτρα: Στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται πέντε βρέφη θετικά στον ιό

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότεροι βρίσκονται θετικοί στον ιό και ειδικά τελευταία που νοσούν και μικρότερες ηλικίες.

Σημειώνεται ότι παράλληλα μπαίνει "λουκέτο" στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στη Κρήτη διότι είναι αρκετά ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται στη παιδιατρική κλινική πέντε βρέφη που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Κρίσιμη η κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Κορωνοϊός: Τα βρέφη που νοσηλεύονται και η κατάσταση τους

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΠΝΠ πέντε βρέφη με κορωνοϊό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα βρέφη είναι από 53 ημερών μέχρι λίγων μηνών.

Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας οι νοσηλευόμενοι χθες έφθασαν τους 161 εκ των οποίων 28 στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 80 ασθενείς στις κλινικές κορονοϊού και 20 στις ΜΕΘ, ενώ το προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ετοιμάσει αν χρειαστούν κι άλλες κλίνες.
Αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που χθες εφημέρευε μέχρι αργά το απόγευμα οι νοσηλευόμενοι ήταν 53 και οκτώ στις ΜΕΘ. Να σημειωθεί πως στον «Αγ. Ανδρέα» η κατάσταση είναι αρκετά «πιεσμένη» όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, ενώ χθες δόθηκαν και εξιτήρια.

Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να μεταφερθούν ασθενείς στο νοσοκομείο Πύργου, όπου διαθέτει ελεύθερες κλίνες.

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες - Πόσες δόσεις έχουν δοθεί

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα άτομα νοσούν από τον ιό με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι περισσότεροι στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο η κατάσταση είναι αρκετά ασφυκτική διότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα και ειδικά στην καρδιολογική κλινική.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτοκόπουλος μίλησε για το πόσες δόσεις εμβολίων έχουν γίνει και πότε θα τις κάνουν οι ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζεται η κατάσταση με τους εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Πότε θα κάνουν το εμβόλιο οι ευπαθείς ομάδες

Ειδικότερα για την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (8/3) ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτοκόπουλος. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις, και ο ρυθμός των εμβολιασμών – σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – είναι ικανοποιητικός.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτοκόπουλος για να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού. «Όταν επιτευχθεί αυτό, θα μιλάμε για την ανοσία της αγέλης», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Υπολογίζουμε τον Ιούνιο με τον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. «Αυτά τα καθορίζει το υπουργείο Υγείας, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι θα γίνει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο βίντεο παρακάτω

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share