Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αριστοτελία Πελώνη: Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με την εστίαση

Έδωσε απαντήσεις σε αυτά που περίμεναν όλοι

8 Μαρτίου 2021 14:40
Αριστοτελία Πελώνη: Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με την εστίαση

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου εδώ και αρκετές μέρες βρίσκονται σε ισχύ σκληρότερα μέτρα από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας μέσα από δηλώσεις του ανέφερε πότε αναμένεται να χαλαρώσουν τα μέτρα και να γίνει άνοιγμα της οικονομίας.

Συγκεκριμένα η Αριστοτελία Πελώνη μέσα από ενημέρωση που έκανε ανέφερε το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία αλλά και τι θα γίνει με την εστίαση.

Δύσκολη η κατάσταση με τα σχολεία.

Κορωνοϊός Οι δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη

Ειδικότερα το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ' όλα το λιανεμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών απομακρύνουν την πρόθεσή της για σταδιακή επιστροφή στην πραγματικότητα από τις 16 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη, εντός του μήνα Μαρτίου θα ανοίξουν, εκτός από το λιανεμπόριο, και τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ δόθηκε και χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί.

Τι θα γίνει με τα σχολεία.

Στη συνέχεια αναφορικά με τους εμβολιασμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η στρατηγική μας παραμένει σταθερή: Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» που εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και υψηλούς ρυθμούς που φέρνουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Είμαστε στην θέση σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες και 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση.

Έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί -πολλοί από τους οποίους αφορούν τη δεύτερη δόση- και μέχρι το τέλος Μαρτίου, κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «ταυτόχρονα, καθώς αναμένονται αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share