Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κωδικοί «2», «3» και «4»: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην «φάτε» πρόστιμο! (Video)

Τι ελέγχουν οι αστυνομικοί

8 Μαρτίου 2021 11:38
Κωδικοί «2», «3» και «4»: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην «φάτε» πρόστιμο! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα αυστηρότερα μέτρα του lockdown έφεραν αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης. Οι κωδικοί «2», «3» και «4» πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή ώστε να αποφευχθεί το πρόστιμο.

Ωστόσο, αρκετοί πολίτες είναι ακόμα μπερδεμένοι σχετικά με τους κωδικούς μετακίνησης και τι άλλαξε, ενώ οι έλεγχοι των αστυνομικών έγιναν πιο αυστηροί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πήραν ακόμα και τηλέφωνο για να διασταυρώσουν όσα τους αναφέρουν κατά την διάρκεια του ελέγχου.

Ποιους κωδικούς μετακίνησης πρέπει να προσέχουμε για να μην «φάμε» πρόστιμο

Οι κωδικοί «2» και «3» που αφορούν την προμήθεια αγαθών, τα ψώνια σε σουπερμάρκετ και τη μετακίνηση σε τράπεζα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αποστάσεις των 2 χιλιομέτρων. Αν η μετακίνηση γίνεται εντός του δήμου κατοικίας, δεν υπάρχει περιορισμός.

Περιορισμός δεν υπάρχει επίσης και στον αριθμό των μηνυμάτων που θα στείλουν οι πολίτες για τη μετακίνησή τους. Ωστόσο, αν οι αστυνομικοί σταματήσουν κάποιον για έλεγχο και βρουν ότι έχει στείλει πάρα πολλά μηνύματα, θα το διερευνήσουν περισσότερο.

Σχετικά με τον κωδικό «4» που αφορά την παροχή βοήθειας, αυτό που άλλαξε είναι οι ερωτήσεις των αστυνομικών, δηλαδή γίνονται πιο συγκεκριμένες και πιο λεπτομερείς.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο οι πολίτες να έχουν μαζί τους κάποιο χαρτί γιατρού για να αποδείξουν ότι πάνε να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον.

Ωστόσο, θα είναι θετικό αν έχουν μαζί τους μια γνωμάτευση ή ένα έγγραφο που να πιστοποιεί το πρόβλημα του ανθρώπου που θα βοηθήσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share