Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία κατοίκου - «Αστυνομικός μου είπε ότι αν δημοσιεύσω το βίντεο θα με συλλάβει!» (Video)

Γυναίκα που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης μίλησε για το τι συνέβη

8 Μαρτίου 2021 11:21
Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία κατοίκου - «Αστυνομικός μου είπε ότι αν δημοσιεύσω το βίντεο θα με συλλάβει!» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια κάτοικος Νέας Σμύρνης καταγγέλλει πως ένας αστυνομικός την απείλησε με σύλληψη, ώστε να μη δημοσιεύσει βίντεο με ξυλοδαρμό πολίτη, το οποίο κατέγραψε.

Η γυναίκα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Σύμφωνα με την ίδια, ήταν παρούσα στο περιστατικό. Επιβεβαιώνει πως όλα ξεκίνησαν με έλεγχο που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε μια οικογένεια.

Τονίζει πως είχαν μαζί τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ωστόσο, τους βεβαιώθηκε πρόστιμο. Η ίδια, προσθέτει, δέχθηκε και απειλές από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο.

«Βιντεοσκοπούσαμε, όπως όλη η Νέα Σμύρνη που βρισκόταν στην πλατεία. Μας είδε ένας αστυνομικός, ο οποίος ήρθε προς το μέρος μας και μας είπε πως αν το δημοσιεύσουμε θα μας συλλάβει. Σε εμένα απευθύνθηκε. Μου είπε πως, αν δημοσιεύσω το συγκεκριμένο βίντεο, θα με συλλάβει. Στην πλατεία έγινε χαμός. Να σημειωθεί ότι η πλατεία ήταν γεμάτη οικογένειες με καρότσια με μικρά παιδάκια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα πως μίλησαν οι πολίτες, προτού αρχίσει το ξύλο, απάντησε πως: «Ο διάλογος ήταν ήπιος στην αρχή. Πλησίαζαν όλοι και ζητούσαν εξηγήσεις γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο», ενώ, ερωτηθείσα εάν είχε προηγηθεί κάτι, απάντησε: «Δεν είχε προηγηθεί τίποτα. Κλασικό μεσημέρι Κυριακής».

Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό αστυνομικής βίας

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η άσκηση αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, την Κυριακή το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η έρευνα που αφορά στη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share