Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο - Πλήθος κρουσμάτων στην καρδιολογική κλινική

Πρόκειται για νέο περιστατικό

8 Μαρτίου 2021 09:52
Κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο - Πλήθος κρουσμάτων στην καρδιολογική κλινική

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα άτομα νοσούν από αυτόν.

Σημειώνεται ότι η Ματίνα Παγώνη μέσα από συνέντευξη της τόνισε για τα πόσα κρούσματα θα δούμε αυτή την εβδομάδα αλλά και ότι πρέπει να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα στην καρδιολογική κλινική όπου και πάρθηκαν έκτακτα μέτρα.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα συναγερμός έχει σημάνει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, μετά την ανίχνευση τριών νέων κρουσμάτων κορoνοϊού, αυτήν τη φορά, στην Καρδιολογική Κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο ασθενείς καθώς και μια νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ.

Πρόκειται για νέο περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού καθώς, πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστός ο εντοπισμός συνολικά 7 κρουσμάτων – πέντε σε ασθενείς και δύο σε νοσηλεύτριες- στην Αιματολογική Κλινική, με συνέπεια της αναστολής των εισαγωγών νέων ασθενών σε αυτήν.

Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ - «Εμπόλεμη» κατάσταση για ένα κρεβάτι στην Αττική (Video)

Κορωνοϊός: «Ασφυξία» επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς ως «εμπόλεμη» κατάσταση χαρακτηρίζεται η εύρεση για ένα κρεβάτι στην Αττική, με τους ειδικούς να προβλέπουν έως και 3.000 κρούσματα εντός της εβδομάδας!

Το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αττικής, ήδη φαίνεται πως δεν είναι αρκετό, μπροστά στη νέα εκρηκτική άνοδο των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό που καταγράφηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, στη ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών (άγγιξαν τους 466 το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΟΔΥ), στη μάχη για να μείνουν ανοικτά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικά στα νοσοκομεία με εφημερία.

Αυτά χθες ήταν το ΚΑΤ και το Λαϊκό, για να πάρουν σήμερα τη σκυτάλη από τις 8:00 το γενικό νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο, το Τζάνειο και από τις 14:30 το Σισμανόγλειο.

Οι εισαγωγές ασθενών τα προηγούμενα δυο εικοσιτετράωρα , μόνο στην Αθήνα, ξεπέρασαν τις 600. Οι πληρότητες για ακόμη μια φορά έφτασαν το 95% και πάνω από 1.600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Χρειάστηκε μάλιστα, σύμφωνα με σχέδιο της Αριστοτέλους, εσπευσμένα να αναπτυχθούν 30 κλίνες Covid στο νοσοκομείο της Χαλκίδας για μεταφορά ασθενών σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η ανάπτυξη κλινών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία, όπως αυτό της Κορίνθου και της Θήβας.

Και περιστατικά κορωνοϊού στον ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών non Covid από το Σισμανόγλειο στο ΝΙΜΙΤΣ, το κύριο μέρος της οποίας -σύμφωνα με το ρεπορτάζ -θα γίνει σήμερα και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη.

Παράλληλα, υπάρχουν επαφές με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να δεχθούν περισσότερα περιστατικά, τόσο σε απλές κλίνες, όσο και σε ΜΕΘ. Οι πληροφορίες λένε πως είναι πιθανό να αναγκαστούν να δεχθούν και Covid περιστατικά.

"Στο πλαίσιο της προσπάθειας και με βάση την πίεση την οποία δεχόμαστε, εξετάζουμε την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών σε ό,τι έχει να κάνει με το Ε.Σ.Υ. και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην Αττική" δήλωνε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Σύνταγμα χθες που πραγματοποιούνταν rapid tests.

Σημειώνεται πως με νομοθετική ρύθμιση, δύναται να διατάσσεται, με απόφαση του υπουργού Υγείας, η αναγκαστική διάθεση στο Δημόσιο για κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επιμέρους χώρων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, δομών υγείας και παρόχων υπηρεσιών υγείας, καθώς και ιδιωτικών νοσοκομείων και θεραπευτηρίων εν συνόλω, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας από την έξαρση της COVID-19, εφόσον αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με διαφορετικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μπαίνει από αυτή την εβδομάδα στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Θα δούμε 3.000 κρούσματα

Χθες, αν και Κυριακή, καταγράφηκαν 1.142 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έγιναν 24,5 χιλιάδες διαγνωστικά τεστ. Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το όριο του συναγερμού, στο 4,66.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται, όπως λένε οι ειδικοί, η κορύφωση του τρίτου κύματος και είναι πολύ πιθανό να δούμε τρεις χιλιάδες νέα κρούσματα ή και παραπάνω. Ακόμη, αναμένονται πάνω από 200 εισαγωγές σε ΜΕΘ και διασωληνώσεις.

Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αναμένεται ακόμη μια παράταση στο lockdown της Αττικής. Οι τελικές αποφάσεις, εκτός απροόπτου και αν δεν σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση των δεικτών, θα ληφθούν την Παρασκευή από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share