Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Ματίνα Παγώνη: "Μέχρι Τετάρτη θα φτάσουμε 2.600 κρούσματα - Να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα"

"Ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown!"

8 Μαρτίου 2021 09:06
Ματίνα Παγώνη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ματίνα Παγώνη: Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο peak στα μέσα της εβδομάδας -δηλαδή περίπου στα 2.600 κρούσματα- και μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

"Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων κορωνοϊού, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

κρούσματα κορωνοϊού

Μάλιστα, η ίδια τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου. "Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα", τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας ότι "ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown" και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο "θα πετάξουμε και τις μάσκες".

Έκτακτο σχέδιο για τα νοσοκομεία της Αττικής - Διακομιδές ασθενών

Σε έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της «ασφυξίας» που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ λόγω των πολλών εισαγωγών ασθενών, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, 30 ασθενείς από την Αττική θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα οι 10 πρώτοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Κυριακή, 7 Μαρτίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share