Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία": Έρευνες για το αν είχε κακοποιήσει και άλλα ανήλικα ο τραυματιοφορέας

Στοιχεία που σοκάρουν!

7 Μαρτίου 2021 11:50
Νοσοκομείο Παίδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του τραυματιοφορέα που κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" προκύπτουν από την έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έχουν καλέσει μάρτυρες, όπως γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και συνάδελφους του 55χρονου τραυματιοφορέα, για να δώσουν στοιχεία για την φρικτή αυτή υπόθεση. Στόχος είναι να διαπιστωθεί, αν εκτός από τις δύο περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών, τα χρόνια που δούλευε στα χειρουργεία του νοσοκομείου, έχει κακοποιήσει και άλλα παιδάκια.

Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" - Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν πως ο 55χρονος, με 33 χρόνια υπηρεσίας και πατέρας ενός παιδιού, βρισκόταν τα τελευταία χρόνια μέσα στα χειρουργεία του Παίδων. Το καθήκον του ήταν να τοποθετεί καθετήρες στα παιδιά που είχαν υποβληθεί σε αναισθησία. Και εδώ είναι εύλογα τα ερωτήματα πώς ένας τραυματιοφορέας που η ειδικότητά του είναι να μεταφέρει τους ασθενείς μέχρι τον προθάλαμο των χειρουργείων, τοποθετήθηκε μέσα σε αυτά και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο ρόλο.

Νοσοκομείο Παίδων 'Αγία Σοφία' τραυματιοφορέας

Οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο οι δύο περιπτώσεις των ηλικίας 6 και 8 ετών κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης του παιδόφιλου τραυματιοφορέα, αλλά υπάρχουν και άλλες. Όμως είναι δύσκολο να αποδειχτεί, καθώς κανείς δεν τον έχει πιάσει επ' αυτοφώρω, ούτε τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν, γιατί σε αυτή τη φάση μέσα στο χειρουργείο, είναι σε αναισθησία.

Ακόμα, δεν υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών ή νοσηλευτών που να αναφέρονται σε ύποπτες κινήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όμως οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων θα μπουν πολύ βαθιά στο παρελθόν του 55χρονου τραυματιοφορέα για να βγάλουν άκρη.

Η δράση του τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια είδε τον τραυματιοφορέα την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία. Όμως η γιατρός εκτίμησε ότι ίσως δεν είδε καλά και έτσι τον έβαλε στο μικροσκόπιο για να δει τι θα έκανε στον επόμενο ασθενή.

Όταν τον είδε, σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί, να κάνει το ίδιο πράγμα και μάλιστα το παιδί να αιμορραγεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τον κατήγγειλε εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε βάρος του διενεργήθηκε ΕΔΕ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο ίδιος τα αρνείται όλα. Οι αστυνομικοί δεν τον έχουν καλέσει ακομά για κατάθεση, καθώς περιμένουν να συγκεντρώσουν και άλλες μαρτυρίες, πριν περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share