Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στον Κάλαμο!

Συναγερμός στην πυροσβεστική

6 Μαρτίου 2021 16:52
Πυρκαγιά στον Κάλαμο!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δασική πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Κάλαμο Ωρωπού ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο ενώ υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές.

Ενώ, τραγωδία είχαμε στην Κόρινθο, όταν μία μονοκατοικία ξέσπασε σε φλόγες με την γυναίκα που ζει μέσα σε αυτό να χάνει τη ζωή της.

Συγκλονιστικές σκηνές στη Γλυφάδα: Αστυνομικός σώζει από φλεγόμενο όχημα γυναίκα και παιδί (Video)

Από θαύμα γλίτωσε μία γυναίκα και ένα παιδί, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην οδό Λαμπράκη, κοντά στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Αμέσως η γυναίκα σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε και απομακρύνθηκε έγκαιρα μαζί με το παιδί, που ήταν στο πίσω κάθισμα. Ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσε σε παρακείμενο μαγαζί, πήρε έναν πυροσβεστήρα και άρχισε να σβήνει μόνος του τη φωτιά, προκειμένου να μην επεκταθεί στα γύρω αυτοκίνητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο έφτασε τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Δημοτική Αστυνομία, απέκλεισαν τον δρόμο και έσβησαν τη φωτιά.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό, απένειμε τα εύσημα στον αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο, «στον αστυνομικό, ο οποίος με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος, με το που είδε τις φλόγες, έσπευσε να πάρει έναν πυροσβεστήρα και να την περιορίσει για να μην επεκταθεί, μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική.

Ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο σημερινός "μικρός ήρωας" της πόλης μας και τον ευχαριστούμε θερμά!», επισήμανε. Επίσης, συναγερμός είχε σημάνει στην Πυροσβεστική πριν από λίγες ημέρες, όταν έλαβε έκτακτη κλήση για φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share